Territorial

Soteras amplia la victòria

FCF. El sabadellenc recupera la presidència de la federació amb una contundent victòria sobre Juanjo Isern –503 a 335 vots– que li permetrà governar l’ens els pròxims quatre anys

Gairebé nou mesos després de les eleccions del 22 de maig passat, els presidents del futbol català han tornat a decidir que volen que Joan Soteras continuï sent el president de la Federació Catalana de Futbol. I és que en la repetició de les votacions dictaminada pel Tribunal Català de l’Esport el sabadellenc, president de la federació els últims quatre anys i mig, ha guanyat amb molta més autoritat que en els anteriors comicis. En aquella ocasió Soteras només va sumar 26 vots més que Àlex Talavera (396 a 370 vots), que no s’ha pogut presentar aquesta vegada pels membres de la seva llista que van abandonar la candidatura abans d’hora, mentre que en les votacions celebrades ahir Joan Soteras va obtenir 503 vots, 168 més que el segon classificat, Juanjo Isern, que en va sumar 335 –al maig n’havia aconseguit 238–. Pep Palacios, amb 12 vots, onze menys que al maig, va tancar la classificació. “Hem guanyat amb escreix. Per tant, demostrem que el futbol català vol que governem nosaltres i estan d’acord que el que hem de fer és continuar treballant per treure la corrupció que hi havia al futbol català. Treballarem perquè la serietat, la netedat i la transparència estiguin dins la federació”, va dir Joan Soteras després de conèixer els resultats.

La victòria de Joan Soteras es va produir en una jornada en què, com era d’esperar sent un dilluns laborable, la participació va ser menor que en les eleccions del 22 de maig passat. En total van votar 851 clubs dels 1.220 que estaven cridats a les urnes, cosa que suposa un 71,56% de la participació, mentre que fa nou mesos van ser 1.027 els clubs que van acudir a les urnes. Com també es podia esperar, la jornada electoral no va estar absent de polèmica, i és que Juanjo Isern va denunciar diverses irregularitats en el procés de votació, cosa que va fer que els Mossos d’Esquadra es personessin en algunes de les catorze delegacions on es podia votar. Ara, per tant, caldrà veure si Juanjo Isern, que després de conèixer els resultats va felicitar Joan Soteras, decideix impugnar de nou les eleccions arran d’aquestes irregularitats que assenyalava durant la jornada d’ahir. De fet, Joan Soteras té clar que així serà: “Han estat unes eleccions superlegals i ara vindran com sempre. Intentaran tornar a impugnar perquè volen entrar a la federació a còpia de repetir les eleccions els cops que calgui, però nosaltres barrarem el pas a tothom qui no estima el futbol català. És la rabiola dels que no saben perdre i ho faran perquè no tenen cap més sortida que aquesta.”

Un últim tràmit

La victòria de Joan Soteras en les eleccions d’ahir comporta que el sabadellenc recuperi la presidència de la federació amb efecte immediat. Ara bé, en espera de saber si Juanjo Isern decideix tornar a impugnar el procés de votació o no, perquè s’acabi aquest procés electoral encara queda un tràmit per resoldre’s, i és que el TCE encara té sobre la taula la denúncia de Juanjo Isern per inhabilitar Joan Soteras. La resolució del tribunal s’espera que tingui lloc en els pròxims dies o setmanes, a tot estirar, i en cas que fos contrària al president caldria veure què passa. La sensació, però, és que aquesta vegada la decisió del tribunal serà no impugnar Joan Soteras.

LA VALORACIÓ

Hem guanyat amb escreix i demostrem que el futbol català vol que governem. Hem de continuar treballant per treure la corrupció
Han estat unes eleccions superlegals, però tornaran a impugnar. És la rabiola dels que no saben perdre
Joan Soteras
president de la FCF
Joan Soteras 503
Juanjo Isern 335
Pep Palacios 12
En blanc 21
Nuls 2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)