Copa

Osasuna és finalista de copa

Osasuna ja espera rival per a la final de copa, el proper 6 de maig. El conjunt entrenat per Jagoba Arrasate ha rascat un empat (1-1) al feu de l’Athletic, en un partit que ho ha passat fatal però que ha aconseguit sobreviure per acabar firmant la classificació en la pròrroga. Ha estat al minut 116 quan Pablo Ibañez, amb un golàs, ha silenciat San Mamés i ha posat Osasuna, de nou, en una final de copa.

El partit l’ha merescut guanyar l’Athletic, com ha acabat passant al final dels 90 minuts, en un San Mamés a vessar, que ha fet rècord de públic en un matx de futbol amb 51.544 espectadors. I és que l’equip dirigit per Enresto Valverde, que havia de remuntar ja que a l’anada va perdre (1-0) de seguida s’ha fet amb les regnes del partit i ha acumulat diverses ocasions sobre la porteria de Sergio Herrera. Guruceta, Nico, Vesga, De Marcos ho han intentat, però ha estat finalment Iñaki Williams (33’) qui ha encertat per igualar l’eliminatòria. Després del descans, el rite dels locals ha disminuit, encara que Osasuna, que mai ha entrat al partit i ha viscut incòmode sempre, no aconseguia trobar-se. Nico n’ha tingut un parell de clares per evitar la pròrroga, també Iñigo però Osasuna ha resistit.

La pròrroga ha estat més pausada, amb els dos equips amb por a perdre i quan ja s’acabava, en una jugada aïllada, Pablo Ibañez ha connectat una gran volea des de fora de l’àrea a centrada de Moncayola que ha decidit l’eliminatòria.