Mundial

Aitana, Mariona i Alèxia, els grans reforços de Vilda

Mundial femení. Tres de “les 15” que van demanar no ser convocades tornen. Paños és l’absència més destacada d’una llista amb nou blaugrana

Era la llista més esperada, la que havia generat més expectació. Quan falta poc més d’un mes perquè arrenqui el mundial femení d’Austràlia i Nova Zelanda, Jorge Vilda va fer oficial quines jugadores aspiraran a participar-hi. Una llista de 30 futbolistes en què la gran incògnita era saber quantes de “les 15” que havien demanat no ser seleccionades ara fa uns mesos tornarien a vestir la samarreta de la selecció espanyola. Dubte resolt. Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey i Ona Batlle són les tres úniques que tornen –si bé més jugadores s’hi havien ofert–, a més d’una Alèxia Putellas ja recuperada que no va enviar el correu el mes de setembre passat, però que sí que s’havia mostrat a favor de les seves companyes, tal com havia fet Irene Paredes.

Durant la setmana havien transcendit els noms d’aquelles jugadores que s’havien mostrat disposades a tornar a ser convocades per Vilda, entre els quals havien sortit els d’Aitana i Mariona. Per això, la seva presència en aquesta llista prèvia no va sorprendre. Sí que ho va fer l’absència de Sandra Paños. L’alacantina, portera titular del Barça i també de la selecció fins a l’esclat del conflicte, va enviar un correu a la federació en què mostrava la seva predisposició a tornar, però Vilda ha decidit no comptar amb ella per a la cita mundialista. En canvi, Cata Coll, suplent de Paños i que ha disputat molt pocs minuts aquesta temporada, sí que forma part de la convocatòria per preparar el mundial. Per tant, Paños és una de “les 15” que queden fora per motius purament esportius. Les altres tres jugadores del Barça que també formen part d’aquest grup no hi són per voluntat pròpia: Mapi León, Patri Guijarro i Clàudia Pina. Tres jugadores clau del Barça, entre les quals l’MVP de la final de la Champions, que es mantenen fermes en la seva posició i es perdran l’esdeveniment més gran del futbol perquè creuen que no s’han produït els canvis necessaris. El seleccionador espanyol va preferir no parlar de les que no han canviat d’opinió. “Les que són aquí és perquè estan compromeses. Sempre hem estat oberts al diàleg per solucionar el conflicte i està pràcticament resolt. Ens fixem en les que han mostrat compromís”, va explicar Jorge Vilda en la roda de premsa. El madrileny, qüestionat per les jugadores, va assegurar que s’ha evolucionat i que la selecció femenina està al mateix nivell que la masculina pel que fa a condicions, i va negar que la seva figura hagués quedat debilitada.

El Barça i el Madrid empaten

Aquesta llista de 30 futbolistes quedarà reduïda a 23 el dia 30 de juny. Per ara, però, hi ha dos clubs que n’aporten més i són el Barça i el Real Madrid, amb nou jugadores. Del conjunt blaugrana, a part d’Aitana, Mariona, Alèxia i Cata, també hi són Irene Paredes –que ja va tornar l’abril passat–, Laia Codina, Jana Fernàndez, Maria Pérez i Salma Paralluelo. Aquestes quatre també havien comptat per a Vilda en les darreres convocatòries. Sobre Alèxia, el seleccionador va assegurar que seran prudents. “És una gran notícia que s’hagi recuperat. Hem parlat i el que ha transmès m’agrada. El millor que podia fer era ser en el mundial”, va dir.

Nou del Barça i nou del Madrid: Misa, Ivana, Rocío, Carmona, Abelleira, Oroz, Zornoza, Athenea i Esther. Un empat tècnic entre dos equips que han protagonitzat una gran rivalitat sobre la gespa. Una rivalitat que no preocupa Vilda, al contrari. “M’encanta. Hi ha competitivitat. Em consta que quan acaben els partits tot queda resolt. S’han tret coses de context i s’han exagerat”, va assegurar.

Misa Rodríguez
(Real Madrid)
Cata Coll
(Barça)
Enith Salón
(València)
Elene Lete
(Real Sociedad)
Ivana Andrés
(Real Madrid)
Laia Codina
(Barça)
Irene Paredes
(Barça)
Jana Fernàndez
(Barça)
Rocío Gálvez
(Real Madrid)
Ona Batlle
(Man. United)
Sheila García
(Atlético)
Olga Carmona
(Real Madrid)
Oihane Hernández
(Athletic)
Alèxia Putellas
(Barça)
Aitana Bonmatí
(Barça)
Maria Pérez
(Barça)
Jenni Hermoso
(Pachuca)
Maite Oroz
(Real Madrid)
Claudia Zornoza
(Real Madrid)
Irene Guerrero
(Atlético)
Fiamma Benítez
(València)
Tere Abelleira
(Real Madrid)
Mariona Caldentey
(Barça)
Salma Paralluelo
(Barça)
Alba Redondo
(Llevant)
Esther González
(Real Madrid)
Athenea del Castillo
(R. Madrid)
Marta Cardona
(Atlético)
Eva Navarro
(Atlético)
Inma Gabarro
(Sevilla)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)