Lliga de les Nacions

Croàcia, primera finalista de la Nations League

Croàcia és a la final de la UEFA Nations League. L’equip balcànic s’ha imposat (2-4) als Països Baixos, en la primera semifinal de la final four de la competició que es disputa aquesta setmana a terrs neerlandeses i diumenge buscarà fer-se amb el títol. Ha hagut de remuntar l’equip entrenat per Zlatko Dalicja que ha començat perdent i, després, quan ja s’ho veia fet, al minut 96 ha vist com els de Ronald Koeman empataven i enviaven el matx a la pròrroga. En el temps extra, s’han mantingut forts els arlequinats per marcar dos gols i segellar presència a la final.

La primera part doncs ha acabat pel costat oranje amb gol de Mallen (34’). L’atacant del Dortmund ha culminat una bona triangulació neerlandesa, impulsada amb una passada interior d’Aké, i amb un xut creuat ha obert la llauna.

Però Croàcia és competitiva com poques i ho ha tornat a palesar. Ha empatat el partit amb unpenal provocat per Luka Modric i transformat per Kramaric (55’). I, poc més tard, Pasalic (72’), ha rematat una centrada de Ivanusec. Els Països Baixos han anat a la desesperada i han collat i en la última jugada del partit, Lang (96’), després d’una jugada amb diverses centrades, ha empatat.

En la pròrroga, Croàcia, ben acostumada a jugar-les ja que se n’ha fet un fart en els últims mundials i eurocopes, s’han imposat. Petkovic (98’) i Modric (116’), de penal, han decantat la balança pels crosta que esperen finalista, que sortirà de l’Espanya-Itàlia de demà.