Més futbol

Internacional

Miami destil·la blaugrana

Leo Messi i Sergio Busquets ja exerceixen amb l’Inter Miami i van ser presentats la matinada passada amb un equip en què els espera el ‘Tata’ Martino i en què el següent a arribar podria ser Jordi Alba

Miami (Florida, EUA) és un indret multicultural amb un cert aire glamurós, per ser un epicentre d’entreteniment global, i també amb Miami Beach, una ciutat que té a pocs quilòmetres, amb exclusives platges i ofertes d’oci, convertida en un dels punts turístics més importants del planeta. Són, de fet, diverses les personalitats d’èxit internacional de la televisió, la música, el cinema i la moda que resideixen allà. Però el futbol no és un dels principals reclams. Ja no ho és als EUA, en què esports com el beisbol, el futbol americà, el bàsquet o l’hoquei sobre gel són molt més populars. Allà hi ha els Miami Marlins de l’MLB (beisbol), els Miami Dolphins de l’NFL (futbol americà), els Miami Heat de l’NBA (bàsquet) i els Florida Panthers de l’NHL (hoquei sobre gel), equips amb més calat que no pas els dos de soccer –com es coneix allà el futbol– que hi ha, l’Inter Miami i el Miami FC. Això, però, ha canviat un pèl amb l’aterratge de Leo Messi a l’Inter Miami, situat en poc menys d’un mes en el focus mundial amb l’astre argentí.

No és, però, Messi l’única estrella futbolística fitxada recentment pel club rosa, també hi ha Sergio Busquets. La franquícia presidida per David Beckham i que té un altre exblaugrana a la part executiva (és chief business officer) com Xavier Asensi, que va treballar del 2010 al 2021 al Barça, vol créixer a tots els nivells i s’ha aferrat per fer-ho a dos emblemes culers, i el següent pot ser Jordi Alba. “Tinc moltes ganes de començar a entrenar-me i competir. Vinc aquí amb ganes de guanyar i ajudar el club a continuar creixent”, va dir Messi la matinada passada en la seva presentació com a nou futbolista de l’Inter Miami en un DRV PNK Stadium ple a vessar. “Vull agrair a la gent de Miami aquesta rebuda des que vaig arribar a aquesta ciutat”, va continuar el futbolista de 36 anys. “Em sento molt feliç d’haver triat aquesta ciutat amb la meva família i d’haver triat aquest projecte. No tinc cap dubte que ens ho passarem bé”, hi va afegir el 10, que recupera el mític dorsal després de jugar dos anys amb el 30 al PSG, en una presentació voluminosa en què no hi van faltar cantants de renom com Camilo, Ozuna, Paulo Londra i Tiago PZK. Ni la pluja que va caure i que va endarrerir l’acte va aturar una festa farcida de focs d’artifici, un vídeo amb multitud de famosos donant la benvinguda a Messi i en què Beckham i el seu soci, Jorge Mas, eren a peu de gespa eufòrics fent de mestres de cerimònies.

Just abans el presentat va ser Busquets, que va quedar en un pla secundari amb Messi. “Per mi és un plaer ser part de l’Inter Miami. Vull donar les gràcies a tots els que ho han fet possible. Tinc moltes ganes de començar-me a entrenar i jugar amb els meus nous companys”, va assegurar, concís, Busi, que, a més de coincidir amb Messi, també coincidirà en l’equip amb el Tata Martino. El tècnic argentí, que va dirigir el Barça el 2013/14, va ser anunciat com a nou preparador de l’equip fa dues setmanes. El debut a la banqueta va ser aquest cap de setmana passat i es va resoldre amb una derrota (3-0) al feu del St. Louis City SC. Molt haurà de remar per fer funcionar un equip que és cuer de l’MLS, encara que amb Messi i Busquets hauria de ser més senzill.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)