Mundial

Anglaterra-Haití

Volen el món

Després de guanyar l’Eurocopa, Anglaterra es proposa conquerir el mundial

L’equip manté el bloc, però també té baixes sensibles

Sarina Wiegman ja va aconseguir l’Eurocopa i un subcampionat del món amb Països Baixos

Si hi ha alguna selecció cri­dada a fre­nar els èxits dels Estats Units en un mun­dial, aquesta és Angla­terra. El com­bi­nat diri­git per Sarina Wieg­man ha fet mèrits per gua­nyar-se el res­pecte del món del fut­bol i ser temut per la resta. La victòria en l’Euro­copa de l’estiu del 2022 dis­pu­tada a casa seva, a més del tri­omf en la Fina­lis­sima con­tra el Bra­sil, fan que actu­al­ment Angla­terra sigui un equip al qual mirar-se. Compta amb una entre­na­dora que només fa que enca­de­nar èxits. Va aga­far la selecció dels Països Bai­xos a sis mesos de l’Euro­copa del 2017 i la va gua­nyar. Dos anys després, en el mun­dial, va acon­se­guir el sub­cam­pi­o­nat. Va con­ver­tir-se en selec­ci­o­na­dora d’Angla­terra el 2020 i ja va tri­om­far en la seva pri­mera par­ti­ci­pació en una gran com­pe­tició.

El con­junt anglès manté gran part del bloc que va coro­nar-se a Wem­bley l’estiu de l’any pas­sat –amb les blau­grana Lucy Bronze i Keira Walsh a les seves files–, però té algu­nes bai­xes sen­si­bles. No hi són ni la seva capi­tana i líder a l’eix de la defensa, Leah Willi­am­son, ni la seva gole­ja­dora, Beth Mead. Les dues fut­bo­lis­tes de l’Arse­nal han estat vícti­mes de la plaga de lesi­ons de lli­ga­ment encre­uat ante­rior del genoll que ha afec­tat algu­nes de les grans estre­lles en els dar­rers temps. Res­pecte a l’estiu pas­sat tam­poc hi serà Ellen White, que va anun­ciar la seva reti­rada poques set­ma­nes després de gua­nyar l’Euro­copa.

Angla­terra vol con­que­rir el món. El cert és que el país inven­tor del fut­bol ha demos­trat una aposta ferma per elles. Més enllà d’omplir Old Traf­ford o Wem­bley en l’Euro­copa, la mobi­lit­zació és també pal­pa­ble a nivell de clubs. A diferència, per exem­ple, del que passa amb la super­copa o la copa a Espa­nya, la fede­ració anglesa tras­llada la final de la FA Cup a Wem­bley, on el pas­sat mes de maig 77.390 espec­ta­dors van pre­sen­ciar el tri­omf del Chel­sea sobre el Manc­hes­ter Uni­ted. La lliga és com­pe­ti­tiva amb blues, red devils, Arse­nal o City ocu­pant la zona alta de la clas­si­fi­cació i apos­tant per crear plan­ti­lles cada vegada amb més poten­cial. Un esforç que també es plasma a Europa, on Chel­sea i Arse­nal van ser semi­fi­na­lis­tes d’aquesta última edició. Ara bé, no tot són flors i vio­les, ja que s’estan nego­ci­ant les pri­mes per dis­pu­tar el mun­dial i ara per ara no hi ha acord amb la fede­ració. Les juga­do­res se sen­ten dece­bu­des perquè espe­ra­ven una entesa abans que arrenqués la copa del món, però les Lio­nes­ses volen cen­trar-se ara en el tor­neig i a aixe­car un nou títol.

La campiona, a escena
La vigent campiona d’Europa, Anglaterra, tindrà un debut poc exigent contra la selecció d’Haití, que enguany debuta en un mundial (11.30 h). Avui es disputen tres partits més. De matinada, serà l’estrena de la defensora del títol: els EUA. Ho farà a les 03.00 h contra el Vietnam, que també debuta. Abans del duel d’Anglaterra, a les 09.00 h, es jugarà l’altre partit del grup de la selecció espanyola, que enfrontarà el Japó amb Zàmbia. Finalment, Dinamarca i la Xina tancaran el tercer dia de competició (14 h).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.