Més futbol

ESPORTS

Un atac de cor s’emporta una de les llegendes del futbol anglès, Trevor Francis

Mor als 69 anys a Marbella l’home que va donar la primera copa d’Europa al Nottingham Forest

Una de les grans llegendes del futbol anglès, Trevor Francis, ha mort avui a Marbella als 69 anys d’un atac de cor, segons ha confirmat la família a mitjans britànics. Francis va ser un ídol sobretot al Nottingham Forest, on va ser protagonista de les dues úniques copes d’Europa que ha guanyat aquest històric equip el 1979 i el 1980.

Al Birmingham City FC, l’equip on es va formar, va esdevenir el jugador més jove en debutar en el primer equip (16 anys), un rècord que va mantenir fins que el va superar Jude Bellingham, jugador que ha fitxat el Real Madrid aquesta temporada. El seu traspàs al Nottingham, dirigit per Brian Clough, encara és històric perquè va ser el primer equip que va pagar més d’un milió de lliures per un jugador. En la final europea del 1979 contra el Malmö va fer l’únic gol del partit (1-0).

Francis va jugar 52 partits amb la selecció absoluta entre el 1977 i el 1986 i va ser un dels integrants de l’equip al mundial d’Espanya del 1982, on va fer dos gols. A Anglaterra el davanter també va jugar en el Manchester City, el Queens Park Rangers i el Sheffield Wednesday, on s va retirar el 1994. Va provar fortuna als EUA una temporada a Detroit (1978), a Itàlia (Sampdoria i Atalanta) i a Escòcia (Rangers). Entre d’altres títols que figuren en el seu palmarès hi ha una copa d’Itàlia, una copa d’Escòcia i una copa de la lliga anglesa.

Un dels primers jugadors que ha lamentat la pèrdua de Francis ha estat l’exdavanter del Barça, Gary Lineker, amb el qual havia compartit funcions de comentarista. Com entrenador la trajectòria de Francis va incloure equips com el Queens Park Rangers, el Sheffield Wednesday, el Birmingham City i el Crystal Palace. Els seus millors èxits a la banqueta van ser la finals de la copa i de la copa de la lliga que van disputar el Wednesday i el Birmingham, dos modestos del futbol britànic, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)