Mundial

Anglaterra-Dinamarca

I, per fi, Harder

La danesa, de les millors del món en l’última dècada, disputa el seu primer mundial

Dinamarca no s’hi classificava des de l’any 2007

Pernille Harder va estar des del novembre fins a l’abril sense jugar per culpa d’una greu lesió muscular

Una juga­dora que ha estat esco­llida dues vega­des millor fut­bo­lista d’Europa per la UEFA (2018 i 2020), que va ser segona en el The Best 2020, que ha jugat en grans equips com el Wolfs­burg o el Chel­sea, i que ha dis­pu­tat dues finals de la Cham­pi­ons –amb gol inclòs–, sem­bla que també hagi de tenir una gran car­rera amb la seva selecció. Sobre­tot si va debu­tar amb tan sols 16 anys i mar­cant un hat-trick. Però Per­ni­lle Har­der no ho ha tin­gut fàcil. La danesa està jugant a Austràlia i Nova Zelanda el seu pri­mer mun­dial. Amb 30 anys i més d’un cen­te­nar d’inter­na­ci­o­na­li­tats amb Dina­marca. Però ja ho diuen, que mai és massa tard.

Dis­sabte pas­sat, Har­der va com­ple­tar els 90 minuts con­tra la Xina en la pri­mera jor­nada de la fase de grups. “Per fi”, devia pen­sar. La sort no havia estat de cara per a les dane­ses. De la mateixa manera que a l’Euro­copa va acon­se­guir unes semi­fi­nals (2013) i un sub­cam­pi­o­nat (2019, amb Har­der en l’onze ideal), Dina­marca no acon­se­guia clas­si­fi­car-se per a un mun­dial per molts intents que fes. L’últim que havia jugat va ser l’any 2007, quan Har­der no havia debu­tat amb l’abso­luta. Els tres últims se’ls va haver de mirar des de casa. Ara, Dina­marca i Har­der tor­nen a la millor com­pe­tició de selec­ci­ons del món. La davan­tera, que acaba de fit­xar pel Bayern de Munic després d’aca­bar el con­tracte amb el Chel­sea –que al seu dia va pagar més de 300.000 euros–, no arriba, però, en el millor moment de la seva car­rera. La capi­tana danesa es va lesi­o­nar greu­ment als isquio­ti­bi­als el mes de novem­bre pas­sat, fins al punt que es va haver d’ope­rar. No va rea­parèixer fins a l’abril, just en el dar­rer par­tit abans del Chel­sea-Barça de la Cham­pi­ons. Har­der va jugar alguns minuts en aque­lles semi­fi­nals, però no va ser una amenaça sufi­ci­ent per a l’equip de Jona­tan Giráldez. Tot i això, la danesa va tan­car la tem­po­rada amb gols i bones actu­a­ci­ons que van aju­dar el Chel­sea a gua­nyar la lliga al davant de l’Arse­nal.

Ara, amb aquest rodatge a les cames i la sen­sació de tor­nar a sen­tir-se fut­bo­lista, Har­der vol lide­rar Dina­marca en aquesta copa del món. De moment, va com­ple­tar tot el par­tit con­tra la Xina, que va aca­bar amb tri­omf danès per 1-0. Les pos­si­bi­li­tats de clas­si­fi­car-se per a vui­tens són altes. Mal­grat que avui es troba amb la vigent cam­pi­ona d’Europa, el con­junt danès tan­carà la fase de grups con­tra Haití, una de les debu­tants però que va ofe­rir bones sen­sa­ci­ons en l’estrena. Catorze anys després es fa justícia amb Har­der.

Aferrar-se a les possibilitats
L’Anglaterra-Dinamarca (10.30 h), amb el lideratge del grup D en joc, serà el plat fort d’una jornada que es tancarà amb el Xina-Haití (13 h) del mateix grup, en què les dues seleccions estan obligades a guanyar per mantenir alguna esperança de classificar-se, per petita que sigui. Serà la mateixa situació que s’haurà viscut aquesta matinada en l’Argentina - Sud-àfrica (2 h), i és que després de les derrotes en la primera jornada contra Itàlia i Suècia, respectivament, només les mantenia vives un triomf.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.