Mundial

Suècia elimina els Estats Units en els penals

La campiona ha buscat amb insistència el gol durant el partit però ha topat amb la portera Musovic

El plat fort dels vuitens de final entre Suècia i els Estats Units s’ha resolt en la tanda de penals, i amb una càrrega d’incertesa, gràcies a un últim penal en el desempat resolt amb l’ajuda del VAR (4-5) que ha situat Suècia als quarts de final i ha enviat cap a casa la vigent campiona.

El partit ha acabat sense gols. Les nord-americanes, que no havien estat bé en la fase de grups, han millorat, han dominat amb claredat i han creat diverses ocasions. Suècia, en canvi, s’ha mostrat molt més reservada i només ha fet un xut entre els tres pals en tot el partit, ja en la recta final (84’). Han agraït, les escandinaves, l’actuació solvent de la portera Musovic, la seva millor jugadora amb diferència, que ha frustrat totes les arribades del rival.

La pròrroga tampoc ha canviat el guió. Morgan ha tingut la primera ocasió dels Estats Units, poc abans de ser substituïda per Rapinoe. La portera del Chelsea ha tornat a estar fina en treure una rematada de Lynn Williams. En la segona part de la pròrroga, hi ha hagut més respecte, i tot s’ha encaminat cap a la tanda de penals, la primera del mundial.

Dels cinc penals de la tanda, tots dos equips n’han fallat dos, per la qual cosa s’ha mantingut l’equilibri, resolt en el desempat. Fins que ha hagut d’intervenir el VAR, després d’un rebuig de la portera nord-americana, amb la pilota que ja havia traspassat i que ha donat la classificació a Suècia (4-5).