Més futbol

Més pressió cap a Rubiales

Futbol. El sindicat de Jenni Hermoso demana mesures exemplars, la Liga F demana la inhabilitació del president i el CSD es prepara

La pressió cap al president de la Federació Espanyola de Futbol no cessa. Jennifer Hermoso va fer públic ahir al vespre que té com a interlocutor el seu sindicat, Futpro, que va mostrar la seva “ferma i rotunda condemna davant les conductes que atemptin contra la dignitat de les dones”. També va demanar a la federació que implementi els “protocols necessaris, vetlli pels drets de les nostres jugadores i adopti mesures exemplars” i va instar el CSD a promoure la prevenció i la intervenció davant l’assetjament o abús sexual, el masclisme i el sexisme. Finalment, va rebutjar “qualsevol actitud o conducta que vulneri els drets de les futbolistes” i va assegurar que s’està treballant perquè aquests actes mai quedin impunes i siguin sancionats. El CSD esperarà l’assemblea de demà de la federació espanyola. Si la RFEF no pren mesures, el Consejo entrarà en acció. “El CSD no pot fer cessar el president, però farem tots els procediments possibles i de la forma més ràpida”, va dir el president en funcions, Víctor Francos.

Les peticions de dimissió o d’inhabilitació de Rubiales s’han anat multiplicant. La lliga professional de futbol femení (Liga F) va presentar una denúncia davant del CSD en què sol·licita la inhabilitació de Rubiales “pel seu comportament vergonyós”. Diversos clubs també ho han demanat. El primer, el Sant Andreu, al qual es van afegir l’Europa i el Manresa, entre d’altres. El Barça no ha fet cap manifestació pública, com tampoc la federació catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)