1a divisió

Bellingham, tocat per una vareta, dona la victòria al Madrid (0-1)

El Madrid ha sumat tres punts més i continuarà en la zona més alta de la taula. Els madrilenys han tingut la sort que el VAR ha anul·lat un gol inicial al Celta obra de Larsen (3’) i, tot i que Rodrygo ha fallat un penal (67’), en el tram final, Bellingham, tocat per una vareta, ha fet la seva quarta diana del curs en les tres primeres jornades per donar tres punts més als d’Ancelotti, que fan el ple de nou punts possibles. Això sí, el tècnic italià ha hagut de lamentar una nova lesió, en aquest cas, la de Vinicius, que ha notat una punxada a la part posterior de la cuixa després d’un canvi de ritme marca de la casa.

El partit ha començat amb polèmica, i és que, Larsen ha marcat gol tot just en el minut res després de desviar un xut en un refús de Fran Beltrán, però el VAR ha fet anar a mirar al col·legiat una suposada falta del danès a Kepa en l’inici de l’acció –el basc surt amb els punys però l’ariet no fa res–. L’acció ha fet baixar d’intensitat als locals i ha acomodat de seguida al Madrid, que ha vist com just en el primer quart d’hora Vinicius es tirava al terra per demanar canvi per una lesió muscular a la part posterior de la cuixa després de fer una cursa brutal en una jugada ofensiva.

El Celta no ha renunciat mai a atacar, sobretot, buscant jugades verticals a la contra. En el 32, Mingueza no ha pogut rematar bé al segon pal una centrada de Cervi, mentre que el Madrid ha intentat trencar l’entremat defensiu muntat per Rafa Benítez amb un Rodrygo brillant en el dribbling. En el 42’ Bellingham ha trencat línies i ha cedit a l’espai cap a Joselu, però l’ex de l’Espanyol ha marcat en fora de joc i al final del primer acte, gairebé fa l’1-0 Bamba amb un xut al pal llarg després de retallar que ha marxat a fora per ben poc.

En la segona part la igualtat ha estat la nota predominant. Larsen ha estat a punt de tornar a avançar als gallecs després d’una recuperació de Fran Beltrán en la pressió a Kroos (63’) i quatre minuts després Díaz de Mera ha xiulat penal en la sortida d’Iván Villar als peus de Rodrygo. El porter local ha tocat l’esfèrica però també al jugador i el VAR no ha fet rectificar la decisió de l’àrbitre. Aspas ha tingut l’última gran ocasió dels de Vigo amb una rematada massa creuada i mossegada des del punt de penal que Larsen ha estat a punt de desviar (70’).

El Madrid ha afrontat el tram final més fresc i en un corner executat per Kroos ha arribat el gol de la victòria blanca. L’alemany ha servit al punt de penal, Joselu ha rematat creuat al segon pal i Bellingham que venia des d’aquella posició ha rematat amb el cap en posició forçada però amb prou força per superar Iván Villar (81’).

En els minuts finals, els d’Ancelotti han gestionat bé la mínima avantatge i han mantingut allunyats als de Rafa Benítez de la seva pròpia àrea.