Més futbol

Hermoso denuncia Rubiales davant la fiscalia

Cas Rubiales. Si el jutge encarregat del cas determina al final del procés que el president suspès és culpable d’agressió sexual, aquest s’enfrontarà a una pena d’entre un i quatre anys de presó

La jugadora de la selecció espanyola va decidir fer el gran pas i presentar una denúncia a la fiscalia contra Luis Rubiales pel petó que el president de la Federació Espanyola de Futbol li va fer durant la celebració del títol mundial a Austràlia. Fins ara, Jennifer Hermoso havia manifestat que el petó no havia estat consentit per mitjà d’un comunicat llançat el divendres 25 d’agost, unes hores més tard que Rubiales anunciés que no dimitiria, però faltava formalitzar aquesta acusació perquè la seva desaprovació es pogués incloure en la investigació duta a terme per la justícia espanyola, més enllà de l’àmbit futbolístic.

La fiscalia de l’Audiencia Nacional va obrir diligències contra Luis Rubiales el dia 28 d’agost arran de diverses denúncies presentades contra el president suspès per la FIFA, entre altres la de l’exàrbitre Estrada Fernández, que reclamava l’activació del protocol de la FEF contra la violència sexual. La fiscalia va oferir a la davantera la possibilitat d’emprendre accions legals per un delicte d’agressió sexual i, des d’aleshores, Hermoso tenia un termini de 15 dies per posar-se en contacte amb l’Audiencia Nacional per tal d’informar-se dels seus drets i poder fer la denúncia.

Complint amb el temps previst, la futbolista del Pachuca mexicà va decidir acudir dimarts a la justícia i demanar declarar davant la fiscalia general de l’Estat adherint-se al dret de protecció a la víctima. A partir d’aquí, la fiscalia pot actuar contra Rubiales presentant una querella tan aviat com li sigui possible. Com que l’acció es va produir a l’estranger, en aquest cas a la ciutat australiana de Sydney, ha de ser un jutge de l’Audiencia Nacional l’encarregat de determinar si hi va haver delicte o no en el petó de Rubiales a Hermoso.

Però fins a arribar a aquest punt, caldrà esperar uns mesos, ja que la investigació ha de passar per diferents fases fins que es faci pública la data del judici. El primer pas serà la fase d’instrucció, en què el jutge guiarà les diverses actuacions que cal dur a terme per esbrinar els fets i el seu context amb l’objectiu de preparar el judici oral. Entre aquestes diligències, hi ha la decisió d’imposar mesures cautelars contra el denunciat per evitar, entre altres coses, que es puguin tornar a repetir els fets. També hauran de comparèixer investigat, víctima i testimonis per fer noves declaracions.

Si després de tot el procés la resolució final del jutge encarregat del cas és concloure que s’ha produït un delicte d’agressió sexual, Luis Rubiales es podria enfrontar a una pena de presó d’entre un i quatre anys, tal com indica la remodelada llei coneguda popularment com a llei del “només sí és sí”, que considera que és agressió qualsevol acte contra la llibertat sexual d’una persona sense el seu consentiment.

DENÚNCIA

Hermoso va declarar dimarts adherint-se al dret de protecció a la víctima
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)