1a divisió

La fiscalia es querella contra Luis Rubiales

Cas Rubiales. La querella ha estat presentada en el jutjat central d’instrucció número 1 de Madrid, del qual és titular Francisco de Jorge, el mateix instructor del cas Soule

Novetats en el cas Rubiales. La fiscalia de l’Audiencia Nacional ha presentat finalment una querella contra el president suspès de la FEF, Luis Rubiales, per agressió sexual i coaccions pel famós cas del petó no consentit a Jenni Hermoso durant la final del mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. La querella ha estat presentada al jutjat central d’instrucció número 1 de Madrid, del qual és titular Francisco de Jorge, el mateix instructor del cas Soule, relatiu a totes les irregularitats detectades en la federació espanyola de futbol durant el turbulent mandat d’Ángel Maria Villar, l’antecessor de Rubiales al capdavant de la FEF. La querella presentada està firmada per la tinenta fiscal, Marta Durántez, i demana que es prengui declaració a Rubiales en la condició d’investigat i a Hermoso com a víctima. També sol·licita que es demani informació a les autoritats australianes sobre la tipificació dels delictes contra la llibertat sexual en les seves normes penals.

La querella de la fiscalia arriba pocs dies després que l’afectada decidís fer el pas i presentés també ella denúncia. Luis Rubiales s’enfronta a una pena de presó d’entre un i quatre anys, tal com indica la remodelada llei coneguda popularment com a llei del “només sí és sí”, que considera que és agressió qualsevol acte contra la llibertat sexual d’una persona sense el seu consentiment. També s’enfronta a una pena de presó d’entre sis mesos i tres anys pel delicte de coaccions, previst i penat en l’article 172 del Codi Penal, segons la gravetat de les coaccions i els mitjans emprats per dur-la a terme.

S’OBRE LA VIA PENAL

A part d’un delicte d’agressió sexual, s’enfronta també a una pena per coaccions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)