Més futbol

El jutge cita a declarar Rubiales com a investigat

Cas Rubiales. L’expresident de la FEF compareixerà divendres a partir de les 12 h davant de l’Audiencia Nacional acusat d’agressió sexual i coaccions

Sense temps per perdre, el jutjat d’instrucció número 1 de l’Audiencia Nacional ha posat fil a l’agulla i ha cridat Luis Rubiales a declarar. El jutge Francisco de Jorge va citar ahir l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol a pujar a l’estrada aquest divendres a partir de les 12 h en qualitat d’investigat per presumpta agressió sexual i coaccions cap a la jugadora Jennifer Hermoso pel petó forçat durant la celebració de la victòria de la roja en el mundial femení d’Austràlia i Nova Zelanda. Rubiales té el dret per llei de negar-se a respondre les preguntes de la fiscalia i de la defensa de la víctima, i pot pactar amb el seu representant legal contestar només les qüestions que ell li formuli.

La citació del magistrat De Jorge es va produir el dia següent que l’Audiencia Nacional admetés a tràmit la querella que va presentar la fiscalia contra l’exmandatari i s’obrís d’aquesta manera la via penal per poder jutjar els actes de Rubiales. La presentació de la sol·licitació per part del ministeri públic va ser possible després que Jenni Hermoso decidís interposar una denúncia contra l’exdirectiu andalús. La jugadora del Pachuca mexicà havia manifestat prèviament via comunicat que el petó a l’Stadium Australia durant l’entrega de medalles no havia estat consentit i dimarts passat va decidir acudir a la justícia per declarar davant de la fiscalia general de l’Estat adherint-se al dret de protecció a la víctimes.

La fiscalia de l’Audiencia Nacional ja havia obert prèviament diligències contra Luis Rubiales arran d’altres denúncies, com ara la de l’exàrbitre lleidatà Estrada Fernández, que reclamava l’activació del protocol de la FEF contra la violència sexual. També el director del Centro Nacional de Formación de Entrenadores de Fútbol, Miguel Ángel Galán, va dirigir una queixa al Consell Superior d’Esports pel que considera un acte sexista intolerable en l’esport. A partir de la declaració que Rubiales faci divendres, el magistrat Francisco de Jorge decidirà si imposa alguna mesura cautelar contra el denunciat per evitar, entre altres coses, que es puguin tornar a repetir els fets. El jutge ja ha demanat a RTVE l’accés a tots els vídeos que recullin el moment polèmic des de tots els angles.

VÍDEOS PROBATORIS

El jutge demana a RTVE els arxius que mostrin el moment des de tots els angles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)