1a femenina

Desconvocada la vaga a la lliga femenina

La patronal i els sindicats de les jugadores han arribat a un acord aquesta nit en relació al salari mínim i la vaga en la primera divisió del futbol femení ha quedat desconvocada. No es va disputar la primera jornada, el cap de setmana passat, però la competició arrencarà aquesta setmana.

Les dues parts han subscrit un acord per a les tres properes temporades pel qual s’estableix un salari mínim.

Temporada 2023/24

21.000 euros, i es poden incrementar fins als 23.000 euros en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició.

Temporada 2024/25:

22.500 euros, i es poden incrementar fins als 25.000 euros en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició.

Temporada 2025/26:

23.500 euros, i es poden incrementar fins als 28.000 euros en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició.

La visió de les jugadores

“Cal recordar que, respecte a la parcialitat a diferència de quan es va signar el conveni el 2020, la categoria ara sí que és professional. Per tant, és una obvietat que en una lliga professional no pugui existir cap parcialitat. De fet, amb la legislació actual, seria econòmicament més costós pagar les jugadores per hores que per un salari a temps complet”, explica en un comunicat el sindicat FUTPRO. “L’acord proposat ahir pels mediadors del SIMA (Sistema Interconfederal de Mediació i Arbitratge) ha estat rebutjat en considerar-lo insuficient i que no té res a veure amb el que aquestes treballadores representen per a aquest esport i les seves respectives empreses. El que avui es trasllada per la part sindical és l’acord pel que fa al salari mínim, causant principal de la vaga, el qual ha estat acceptat per les jugadores en un exercici de responsabilitat amb les aficionades i aquest esport.”

I sentencien: “Aquest pas és el principi i només una part del conveni; ara toca treballar per avançar en punts tan importants com maternitat, protocol d’assetjament, llista de compensació i altres que considerem igual d’importants per al desenvolupament correcte de l’activitat de les nostres futbolistes.”

La visió de la Lliga F

“Aquesta Lliga Professional i els seus clubs sempre havien defensat la necessitat d’assolir un acord a llarg termini que dotés d’estabilitat el projecte del futbol professional femení i permetés un creixement gradual i sostenible d’acord amb el desenvolupament de la competició”, explica la Lliga F en un comunicat. “El compromís i els reiterats esforços dels clubs durant el procés de negociació han contribuït de manera fonamental a la consecució del tan necessari escenari de pau sense perdre de vista la sostenibilitat de la competició. Un escenari que esperem mostri el camí a la resta d”institucions que formen part de l”esport espanyol i permetin impulsar el projecte del futbol professional femení. Finalment, aquesta Lliga Professional vol agrair a la Fundació SIMA i als mediadors implicats el seu compromís i la seva dedicació, que han resultat determinants per a la consecució d’aquest acord.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)