Més futbol

“Els canvis no són suficients perquè ens sentim segures”

Les jugadores de la selecció espanyola femenina argumenten els motius pels quals no volen tornar a la selecció i detallen els canvis que sol·liciten

Trenta-nou jugadores, entre les quals hi ha pràcticament totes les campiones del món el passat 20 d’agost a Sydney, han comunicat a la Federació Espanyola de Futbol que no aniran a la propera convocatòria de la selecció espanyola, en entendre que no són suficients els canvis realitzats en aquest organisme. Les futbolistes, per argumentar la seva decisió, han emès un comunicat a primera hora de la tarda, abans que la nova seleccionadora, Montse Tomé, relleu de Jorge Vilda, anunciï la convocatòria per als partits de la Lliga de Nacions contra Suècia el dia 22 i contra Suïssa el dia 26. En el comunicat, les jugadores assenyalen a tothom qui hagi “tingut, incitat, amagat o aplaudit actituds que van contra la dignitat de les dones”, apuntant clarament a les persones que continuen dins la federació i dins el cos tècnic de la selecció espanyola femenina. A més, detallen tots els canvis que sol·liciten, com la reestructuració de diversos departaments de la federació i la dimissió del president.

El comunicat

“Les jugadores de la selecció espanyola absoluta, recents campiones del món, així com les seves companyes, desitgen manifestar, tal com van fer el passat 25 d’agost de 2023, el seu malestar després dels fets ocorreguts en l’entrega de medalles del mundial femení i la posterior assemblea extraordinària de la FEF. Els fets que desgraciadament tot el món ha pogut veure no són una cosa puntual i van més allà del tema esportiu. Davant aquests fets hem de tenir tolerància zero per la nostra companya, per nosaltres i per totes les dones.

Vàries setmanes després dels fets es vol posar en coneixement públic la realització de diverses reunions amb la FEF en les que s’ha expressat de manera clara i contundent per part de la plantilla els canvis que entenem que són bàsics per poder avançar i arribar a una estructura que no toleri ni formi part dels fets denigrants.

Les jugadors de la selecció espanyola en tot moment hem tingut una actitud oberta al diàleg, buscant transmetre uns motius clars i argumentats que entenem necessaris per poder realitzar la nostra feina amb el màxim nivell de respecte que mereixem.

Els canvis especificats a la federació es basen en la tolerància zero cap a les persones que des d’un càrrec dins la federació han tingut, incitat, amagat o aplaudit actituds que van contra la dignitat de les dones. Creiem fermament que es requereixen canvis contundents en els llocs de lideratge de la federació i en concret en l’àrea del futbol femení.Totes aquestes persones entenem que han d’estar lluny del sistema que ens ha de protegir i que per desgràcia ens allunya d’una societat avançada.

Per tot l’exposat prèviament, desglossem de manera detallada els canvis sol·licitats per a que aquest tipus d’actituds no torni a succeir i amb la finalitat de tenir una transparència absoluta.

- Reestructuració de l’organigrama del futbol femení

-Reestructuració del gabinet de presidència i secretaria general

- Dimissió del president de la FEF

- Reestructuració de l’àrea de comunicació i marketing

-Reestructuració de la direcció d’integritat

A dia d’avui, tal com hem transmès a la federació, els canvis que s’han produït no són suficients per a que les jugadores ens sentim en un lloc segur, on es respecti a les dones, s’aposti pel futbol femení i on puguem donar el nostre màxim rendiment.

Volem acabar aquest comunicat expressant que les jugadores de la selecció espanyola som professionals, i el que més ens omple d’orgull és vestir la samarreta de la nostra selecció i portar el nostre país als llocsmés alts. Per això, creiem que és el moment de lluitar per mostrar que aquestes situacions i pràctiques no tenen cabuda en el nostre futbol ni a la nostra societat, que l’estructura actual necessita canvis i que ho fem per ajudar ales properes generacions per a que puguin tenir un futbol molt més igualitari i a l’alçada que ens mereixem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)