Més futbol

FUTBOL

Mor als 77 anys l’històric entrenador del Terrassa Antonio Linares

El gallec va arribar a Catalunya el 1972 i també va dirigir equips com la Gramenet, l’Horta, el Manresa, el Badalona, el Bellavista, el Granollers i l’Olesa.

L’exentrenador del Terrassa FC i d’altres clubs històrics catalans, Antonio Linares Nieto, va morir ahir als 77. anys. Demà es farà una cerimònia de comiat a les 4 de la tarda a l’Espai Jardí del complex funerari municipal de la ciutat vallesana.

Linares (La Corunya, 1946) va entrenar el primer equip del club vallesà als anys vuitanta. S’hi va estar sis temporades i va ser l’ànima de l’ascens a la 2a divisió B l’any 1987. En una eliminatòria de la copa l’equip també va ser capaç d’eliminar l’Espanyol de Clemente. També va dirigir un grapat d’equips del futbol català, com la Gramenet, l’Horta, el Manresa, el Badalona, el Bellavista de Granollers i l’Olesa, equip amb el qual va pujar a la 3a divisió per primer cop en la seva història.

Com a jugador Linares es va formar i va competir en diferents equips gallecs i va arribar a Catalunya el 1972 per jugar precisament al Terrassa, on es va trencar els lligaments. Com a professional va jugar al Tortosa, el Villena d’Alacant i abans de retirar-se (38 anys) també va estar-se en la Gramenet, el Santpedor i el Navarcles. Durant alguns anys va combinar el futbol amb la feina en una oficina bancària a Terrassa. En les categories de promoció del club terrassenc, Linares va guanyar quatre campionats de Catalunya sub-23 i un campionat d’Espanya.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha mostrat el seu condol per la pèrdua de Linares, que seguia sempre l’actualitat del club i va ser tertulià algunes temporades al programa “La jornada” de Canal Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)