Champions

Remuntada magistral del Xakhtar davant l’Anvers (2-3)

Després de 64 anys, avui ha tornat la lliga de campions a l’estadi Bosuilstadion de Bèlgica, però no ho podia haver fet d’una manera pitjor, ja que l’Anvers ha deixat escapar la victòria que semblava que tenia assegurada en la primera meitat i ha permès que el Xakhtar Donetsk remuntés el partit i acabés enduent-se els tres punts. L’Anvers porta encaixats 8 gols en només dues jornades i encara no ha puntuat.

Només xiular l’inici del partit, Muja ha foradat la porteria rival en la primera oportunitat que ha tingut l’Anvers, gràcies a un xut creuat amb driblatge inclòs a Rakitskyi. Poc després, el mateix jugador kosovar ha pogut fer el segon amb un xut des de la frontal de l’àrea, però la pilota ha marxat fregant el travesser. El conjunt belga estava agressiu i imposant un ritme elevat i Janssen també ha tingut la seva ocasió amb un xut que ha sortit un pèl desviat. A partir d’aquí, els locals s’han despistat i el Xakhtar ha tingut 10 minuts que podien haver estat de glòria si no hagués estat per la falta de definició dels seus davanters. El partit estava molt igualat fins que Balikwisha ha fet pujar el 2-0 al marcador, amb assistència Vermeeren.

No ha estat gens còmode l’Anvers a la segona part. Després d’encaixar en el 48’ el gol de Sikan, que ha rematat dins la xarxa una pilota aèria que venia d’un refús de Butez, els locals han patit per mantenir el resultat i és que els ucraïnesos han tornat de vestidors molt més motivats i convençuts de capgirar el marcador. Tant ha estat així que el servei de falta de Rakitskiy ha suposat l’empat del Xakhtar en el 71’. Només cinc minuts més tard, Sikan ha aprofitat un error greu de la defensa belga i amb el seu segon gol en l’enfrontament ha culminat la remuntada en només 20 minuts. A pocs segons del final, Alderweireld ha desaprofitat l’ocasió d’empatar el matx, ja que ha fallat un penal que l’àrbitre ha xiulat per mans de Stepanenko dins l’àrea. Van Bommel no ha sabut moure les fitxes a temps per mantenir el ritme de la primera part i ha deixat morir l’equip.

Els dos conjunts buscaven rescabalar-se de les derrotes viscudes en la primera jornada, l’Anvers contra el Barça (5-0) i el Xakhtar contra el Porto (1-3), però han estat els ucraïnesos els qui s’ha endut el triomf i ara ocupen la tercera posició del grup H amb 3 punts.