Eurocopa

Itàlia i Croàcia, rivals durs per a la selecció espanyola

Eurocopa. El combinat de Luis de la Fuente queda enquadrat al grup B amb la vigent campiona i amb la tercera classificada del darrer mundial

L’estiu vinent és d’Eurocopa. La competició que dictarà qui és la reina del vell continent, deixa enrere les seus múltiples per concentrar tots els focus a Alemanya. El país que més sap què és guanyar la competició, juntament amb Espanya –tres títols per a cada un–. Ara bé, si els espanyols volen desempatar, ho tindran complicat.

El combinat de Luis de la Fuente forma part del grup de la mort d’aquesta edició. I és que la selecció espanyola, enquadrada al grup B, lluitarà amb dos rivals d’altura. Itàlia i Croàcia lluitaran amb Espanya per un lloc en la fase final. Dit d’una altra manera, la vigent campiona d’Europa, i que ja va eliminar els espanyols en les semifinals del 2021, i la tercera classificada del darrer mundial, amb qui ja va protagonitzar un espectacular partit en la passada Eurocopa. Un 3-5 absolutament boig que va permetre a Espanya accedir als quarts de final de la competició.

Albània, amb el català i exblaugrana Ivan Balliu, serà la convidada d’aquesta lluita i intentarà inquietar tres dels millors conjunts del continent europeu. La selecció espanyola, això sí, sap que les quatre millors terceres classificades també es classifiquen i les possibilitats augmenten. La guerra està servida. L’espectacle, també.

El grup D, atractiu

Més enllà del grup B, el sorteig de la pròxima Eurocopa, que arrencarà el 14 de juny a Múnic amb un Alemanya-Escòcia, va deixar altres enquadraments interessants en aquesta primera fase. El que més, el que tindrà lloc al grup D. Allà hi seran Països Baixos, Àustria i la subcampiona del món i gran favorita, França. La quarta selecció sortirà d’un dels play-off de repesca, concretament el que enfrontarà Polònia, Gal·les, Finlàndia i Estònia.

I és que queden tres places en joc, que es decidiran entre el 21 i el 26 de març. Israel, Bòsnia, Ucraïna i Islàndia aspiren al bitllet que portarà al grup E amb Bèlgica, Eslovàquia i Romania. Finalment, Geòrgia, Grècia, el Kazakhstan i Luxemburg voldran enquadrar-se al grup F amb Turquia, República Txeca i el Portugal del català Robert Martínez, que ha firmat una fase de classificació immaculada i és una de les candidates a guanyar una competició que ja es va fer seva l’any 2016 a França. L’amfitriona, Alemanya, que va classificar-se directament, s’enfrontarà a Escòcia, Hongria i Suïssa al grup A, mentre que Eslovènia, Dinamarca, Sèrbia i Anglaterra lluitaran dins del grup C.

El camí cap a la final del 14 de juliol a Berlín comença a marcar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)