Copa

Definits els setzens

Copa. El Barça s’enfrontarà al Barbastre, de segona FEF; el Girona visitarà l’Elx, i l’Espanyol rebrà el Getafe

El Barça, el Girona i l’Espanyol, els tres equips catalans presents en els bombos del sorteig que es va fer ahir a Las Rozas, ja saben quin rival tindran en els setzens de final de la copa. Una eliminatòria en què ja participaran els quatre equips que disputen la supercopa (Barça, Madrid, Atlético i Osasuna) i que es jugarà a partit únic el cap de setmana del 6 i 7 de gener.

El conjunt blaugrana, exempt en les dues primeres eliminatòries, iniciarà el camí en aquesta competició –que va guanyar per darrer cop l’any 2021– contra un dels equips de la segona federació, el Barbastre, que va donar la sorpresa en l’anterior eliminatòria eliminant un equip de primera divisió com és l’Almeria. El duel es disputarà al camp dels aragonesos, amb capacitat per a 5.000 persones, l’endemà del dia de Reis, el diumenge 7 de gener a les 21 h, just abans de viatjar a Riad per afrontar la semifinal de la supercopa contra l’Osasuna. Serà la primera vegada que el Barça visitarà la petita localitat de la província d’Osca, amb 16.000 habitants. El quadre entrenat per Dani Martínez, desè del grup segon de la segona federació amb 18 punts després de 15 jornades, voldrà escriure un nou capítol en la seva història en aquesta competició. Per la seva banda, el “rei de copes”, amb 31 trofeus a les vitrines des que va sumar el primer títol la campanya 1909/10, voldrà començar amb bon peu després de la dolorosa derrota contra el Madrid (0-4) en les semifinals de l’any passat.

El líder de primera divisió en solitari, el Girona de Míchel, visitarà el camp de l’Elx el dissabte 6 de gener a les 18 h, tot just tres dies després de rebre l’Atlético a Montilivi. El conjunt il·licità, que va baixar la temporada passada a segona i actualment ocupa la novena posició, a tocar del play-off, és un rival amb molt mals records per als gironins, ja que els va deixar sense ascens en la final del play-off del curs 2019/20 amb el gol de Pere Milla en el temps afegit (0-1). Els dos precedents en la copa (1858/59 i 1976/77) tampoc són favorables. Ara bé, des d’aleshores ha plogut molt i el panorama ha canviat completament. Sense anar més lluny, els dos enfrontaments de la temporada passada van acabar amb victòria per al Girona. Així doncs, els de Míchel tornaran a terres alacantines després d’eliminar l’Oriola (2-5). L’Elx va derrotar el Linares (1-3) i l’Europa en la primera eliminatòria (0-2).

L’Espanyol serà el primer equip català a entrar en acció i el que ho tindrà més difícil per accedir als vuitens. El dissabte 6 a les 17 h, els blanc-i-blaus rebran el Getafe, de primera divisió. En aquesta competició s’han vist les cares en dues ocasions, amb un triomf per a cada equip (2005/06 i 2009/10).

Lugo - Atlético
6/1, 16 h (Movistar+)
ESPANYOL - Getafe
6/1, 17 h (Movistar+)
Elx - GIRONA
6/1, 18 h (Movistar+)
Osca - Rayo
6/1, 19 h (Movistar+)
Alavés - Betis
6/1, 20 h (Movistar+)
Arandina - Madrid
6/1, 21.30 h (La1)
Burgos - Mallorca
7/1, 12 h (Movistar+)
Amorebieta - Celta
7/1, 12 h (Movistar+)
Racing de Ferrol - Sevilla
7/1, 16 h (Movistar+)
Castelló - Osasuna
7/1, 16 h (Movistar+)
U. de Salamanca - Vila-real
7/1, 18 h (Movistar+)
Cartagena - València
7/1, 19 h (Movistar+)
Eibar - Athletic
7/1, 19 h (Movistar+)
Màlaga - Real Sociedad
7/1, 21 h (La2/Teledeporte)
Barbastre - BARÇA
7/1, 21 h (Movistar+)
Tenerife - Las Palmas
7/1, 21 h (Movistar+)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)