Eurocopa

Lewy i Polònia, amb vida

Classificació per a l’Eurocopa. La selecció polonesa, que capitaneja l’ariet del Barça, goleja (5-1) Estònia i es jugarà la presència en el torneig continental dimarts contra Gal·les

Robert Lewandowski i Polònia segueixen amb vida. Les possibilitats de jugar l’Eurocopa d’aquest estiu continuen intactes i depenen de guanyar dimarts a Gal·les. Contra els gal·lesos, doncs, es jugaran la seva presència en el torneig continental en la final de la repesca els polonesos, després d’haver-se imposat a Estònia, a la qual van golejar (5-1) en la semifinal.

En un duel disputat a l’estadi nacional de Varsòvia, l’equip orientat per Michal Probierz va tenir un partit còmode que va jugar la majoria de temps contra 10, per l’expulsió del visitant Paskotsi en la primera part (27’). Això va acabar d’aplanar el camí per als polonesos, que ja guanyaven amb la diana de Frankowski (22’), i en la segona part van sentenciar i van agradar-se via Zielinski (50’), Piotrowski (70’), Mets (p.p.) (73’) i Szymanski (76’). No va marcar el capità, Lewandowski, que va disputar els 90 minuts i els va acabar sense cap problema. L’ariet del Barça no va marcar cap diana, però per les estadístiques sí que comptabilitza una assistència, la del 3-0, agafada amb pinces, això sí, ja que va ser cedint una passada enrere, a fora de l’àrea, per a Piotrowski, que va endreçar-la a dins de la porteria estoniana amb un xutàs. D’aquesta manera, a terreny visitant aquesta vegada, a Cardiff aquest dimarts contra Gal·les, Lewy i Polònia es jugaran l’última bala per ser a l’Eurocopa.

Fermín, 45 minuts

El migcampista del Barça va disputar 45 minuts en l’amistós que la selecció espanyola sub 21 va perdre (0-2) contra Eslovàquia. Fermín va ser titular i va ser substituït en el descans. Portugal, en un altre amistós, va superar (5-2) Suècia i ni João Félix ni João Cancelo van tenir minuts.

LEWANDOWSKI

El davanter va disputar els 90 minuts però no va contribuir a cap de les cinc dianes

Dovbyk, davanter del Girona, heroi d’Ucraïna

En les altres semifinals de repesca, va destacar Artem Dovbyk, l’ariet del Girona, que, en plena sequera, va destapar-se fent el gol de la victòria (1-2) d’Ucraïna en el minut 88 contra Bòsnia Hercegovina, que va donar el triomf als ucraïnesos i els va classificar per a la final que disputaran dimarts contra Islàndia, amb qui es jugaran una plaça per a l’Eurocopa. En un duel en què l’altre ucraïnès blanc-i-vernell, Viktor Tsygankov, no va poder participar per molèsties al genoll, els bosnians es van avançar via Matviienko (56’), però al final Yaremchuk (85’) i Dovbyk (88’), amb un cop de cap inapel·lable, van capgirar el marcador. D’aquesta manera, Polònia o Gal·les, Ucraïna o Islàndia i Geòrgia o Grècia, que van classificar-se en la semifinal ahir també, segellaran el seu bitllet per al torneig continental dimarts. Només en queden tres.