Més futbol

Alves paga el milió d’euros de fiança i surt de la presó

Cas Alves. L’exfutbolista, condemnat per haver violat una dona, va abandonar ahir la presó en llibertat provisional després d’un any i dos mesos

Dani Alves, condemnat en primera instància a quatre anys i sis mesos de presó per haver violat una dona als lavabos de la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre del 2022, va abandonar ahir el centre penitenciari de Brians 2 després de consignar el milió d’euros de fiança que li va imposar dimecres passat l’Audiència de Barcelona per concedir-li la llibertat provisional, mentre es resolen els recursos per la seva condemna per violació.

Pocs minuts abans de dos quarts de cinc de la tarda, l’exfutbolista, acompanyat de la seva advocada, Inés Guardiola, va sortir de la presó a peu i amb un posat seriós, enmig d’una gran expectació mediàtica i entre protestes de funcionaris de presons per l’assassinat de la cuinera de la presó de Mas d’Enric a mans d’un intern. L’aparició pública d’Alves va ser molt breu, i és que en pocs segons el brasiler va recórrer els 40 metres des de la porta del centre penitenciari fins al cotxe que l’esperava per marxar. L’exfutbolista, que va ingressar en presó preventiva el 20 de gener del 2023 en considerar el jutge que existia risc de fuga, ha entregat també els seus dos passaports, l’espanyol i el brasiler, i s’haurà de presentar setmanalment als jutjats. A més, no podrà apropar-se a menys d’un quilòmetre de la víctima i té prohibida qualsevol mena de comunicació amb ella.

El brasiler ha passat alguns dies més dels que es preveia entre reixes. Va ser dimecres passat quan l’Audiència de Barcelona va estimar la petició de llibertat provisional sota fiança. Dos dels tres jutges van votar a favor d’aquesta mesura, en considerar que, si bé el risc de fuga no havia desaparegut, sí s’havia reduït prou per deixar sortir Alves fins que la sentència sigui ferma. No ha estat fins a cinc dies després que el brasiler ha aconseguit reunir el milió d’euros de fiança, xifra a la qual no li ha estat fàcil d’arribar, ja que algun suport que comptava que li facilités el pagament, com la família Neymar, s’ha desentès completament del tema.

En el judici celebrat a principis de febrer i que es va allargar tres dies, l’Audiència de Barcelona va considerar provat que Alves havia violat la dona, però va reduir les penes d’entre nou i dotze anys de presó que demanava la fiscalia i la defensa de la víctima, respectivament, a només quatre anys i mig –la pena mínima prevista per al delicte d’agressió sexual– pel pagament de 150.000 euros que va fer el brasiler com a reducció del dany. Un any i dos mesos després ja és fora.

MESURES

Se li han retirat els dos passaports i haurà de presentar-se cada setmana al jutjat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)