Europa League

Lookman culmina l’obra de Gasperini

Europa League. Amb tres gols de l’internacional nigerià, l’Atalanta, ben orientada des de fa vuit cursos pel veterà tècnic, s’imposa en la final al Leverkusen i guanya el seu primer títol europeu

Atalanta 3 Bayer Leverkusen 0

ATALANTA:Musso; Djimsiti, Hien, Kolasinac (Scalvini, 46’); Zappacosta (Hateboer, 84’), Éderson, Koopmeiners, Ruggeri (Toloi, 91’); De Ketelaere (Pasalic, 57’), Sacamacca (El Bilal Touré, 84’) i Lookman.BAYER LEVERKUSEN:Kovar; Tapsoba, Tah, Hincapié; Stanisic (Boniface, 46’), Palacios (Andrich, 68’), Xhaka, Grimaldo (Hlozek, 69’); Frimpong (Tella, 81’), Wirtz (Schick, 81’) i Adli.GOLS:1-0 (12’) Lookman. 2-0 (26’) Lookman. 3-0 (75’) Lookman.ÀRBITRE:Istvan Kovács (romanès).T.G.:a Djimisiti, Zappacosta, Koopmeiners i Scamacca, de l’Atalanta; a Tapsoba i Wirtz, del Bayer Leverkusen.T.V.:cap.

L’Atalanta és el campió de l’Europa League. L’equip de Bèrgam va imposar-se (3-0) al Bayer Leverkusen, i va aixecar per primera vegada en la seva història un títol europeu, el segon trofeu que entra a les seves vitrines, en què només hi havia una copa d’Itàlia, guanyada fa més de mig segle, el 1963. Celebra la Dea, que adora el seu tècnic, Gian Piero Gasperini, gran responsable de la gesta. El veterà tècnic lidera l’equip des de fa vuit temporades, va aterrar-hi l’estiu del 2016, i des d’aleshores ha dotat l’equip d’una identitat futbolística recognoscible, basada en un joc, sobretot, de mirar sempre cap endavant. Així ha situat el club en una altra dimensió i ha recollit èxits, com ara classificacions assídues per a la Champions League –en l’edició 2019/20 va arribar als quarts de final– i la final de copa que va perdre la setmana passada contra el Juventus, però mai havia tocat metall. Fins ahir. Ademola Lookman va culminar la seva obra, i li va donar el primer títol com a tècnic, amb una actuació llegendària en què va ser l’autor dels tres gols de la final de Dublín.

I és que l’atacant de 26 anys va destrossar el Leverkusen i va impulsar l’Atalanta, l’únic equip aquesta temporada capaç de guanyar el conjunt entrenat per Xabi Alonso. 51 partits encadenaven sense perdre els de l’aspirina, campions de la Bundesliga, que ahir no es van trobar, superats pels de Bèrgam, que els van desnaturalitzar a còpia d’energia , amb una efectiva pressió alta, en el primer temps, i defensant bé, més endarrere en el segon. Ningú en el Leverkusen, en què va sorprendre la suplència de Robert Andrich, va respondre, i ni el col·lectiu ni cap individualitat va contrarestar els puntuals gols de Lookman, tots, també, molt macos. En el primer (12’), va rematar una centrada de Zappacosta. Tot seguit (26’) va castigar una mala sortida de pilota dels alemanys, amb un xutàs al pal llarg des de fora de l’àrea. I en el tram final de matx (75’) va sentenciar amb el hat-trick, en un contraatac, que va finalitzar amb una retallada i una altra fuetada. A través de Lookman, l’Atalanta toca el cel; Gasperini, també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)