Eurocopa

Pedri contra Pedri

Després de viure un autèntic calvari els últims tres anys amb les lesions, Pedri busca ara retrobar-se a si mateix i trobar confort en l’Eurocopa, el torneig que el 2021 va suposar la seva gran irrupció internacional

Pedri torna a la casella de sortida. Després de tres anys immers en una terrible espiral de lesions musculars inacabable, el de Tegueste buscarà a partir d’avui trobar confort en un torneig que en el seu dia va suposar la seva gran presentació en societat en el panorama internacional. L’Eurocopa del 2021 va ser el seu aparador davant el món, va ser el campionat de la seva irrupció mediàtica, i ara l’Eurocopa d’Alemanya 2024 hauria de ser l’escenari de la seva sanació mental, física i futbolística definitiva. Pedri necessita enterrar els seus fantasmes.

“El que necessita Pedri és retrobar-se amb el mateix Pedri, i l’ajudarem.” Ho va dir fa uns dies el seleccionador Luis de la Fuente. El coneix bé perquè va ser qui el va fer debutar amb la sub 21 l’any 2019 i qui li va donar la batuta de la selecció olímpica a Tòquio 2021, on Espanya va acabar guanyant la medalla de plata després de perdre la final amb Brasil. La connexió entre Pedri i De la Fuente és total perquè han viscut moltes coses junts i el tècnic no hauria pogut trobar una frase millor per descriure que necessita Pedri en aquesta Eurocopa. El torneig el posarà davant el mirall i el canari buscarà veure-hi aquell nano que en el seu dia va ser escollit millor jove de l’Eurocopa del 2021, agafant el relleu de Renato Sanches (Portugal). Ara, amb 21 anys, és un Pedri més madur, ja conegut internacionalment després de quatre temporades al Barça, però és també un Pedri que ha patit moltíssim anímicament per les lesions i la falta de continuïtat, i que ara veu en aquesta Eurocopa una magnífica oportunitat per tornar a ser el futbolista que va meravellar ara fa tres anys. Serà tot just la seva segona Eurocopa. Pedri busca l’impuls definitiu.

El positivisme de Pedri

Espanya debuta avui (18 h) contra Croàcia en el grup B, a Berlín, i Pedri arriba a aquest primer partit amb l’embranzida que li va donar el doblet marcat contra Irlanda del Nord en l’últim amistós de preparació. Els seus dos gols fa uns dies a Son Moix han estat la dosi d’autoestima que necessitava Pedri per arribar amb mentalitat positiva a Alemanya. “Jo crec que teniu més por que em torni a lesionar vosaltres que no pas jo. No tinc cap por, intento jugar i sobretot intento gaudir. Em sento molt bé físicament, tinc moltes ganes d’afrontar el partit de Croàcia i d’afrontar aquesta Eurocopa”, explicava Pedri dimarts des de la localitat de Donaueschingen. “Sento que puc aportar molt a la selecció, la temporada no ha estat fàcil per mi, però he treballat molt per ser aquí”, explicava.

Pedri assegura que està preparat, però la llosa mental que haurà de carregar és feixuga. Dins la maleta amb què ha viatjat a Alemanya hi ha un historial i un calvari de lesions que espanta. Des d’aquella gran Eurocopa en aquella Espanya de Luis Enrique, Pedri s’ha perdut en les tres temporades posteriors més d’una vuitantena de partits amb el Barça per lesió. Gairebé sempre el famós i maleït quàdriceps.

En l’anterior Eurocopa, Espanya va caure a les semifinals. Pedri va completar els noranta minuts en els tres partits de la fase de grups i va jugar els vuitens, els quarts i les semifinals, tres partits amb pròrrogues. Un total de 629 minuts que es van afegir als 52 partits que havia jugat amb el Barça i que només dues setmanes després tindrien continuïtat a Tòquio, on la selecció olímpica acabaria arribant a la final i on Pedri va sumar un total de sis partits més. El canari va acabar aquella temporada com el futbolista europeu amb més partits jugats entre el club i la selecció, amb un total de 73, superant els 72 de Bruno Fernandes (Portugal). Massa càrrega de minuts. Una brutalitat. El resultat ja el saben. L’exigència d’aquell any li ha acabat passant una grandíssima factura. Ara, després d’un altre mal any al Barça, a nivell individual i col·lectiu, Pedri busca la redempció en l’Eurocopa. Hansi Flick estarà atent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)