Eurocopa

Un costat terrorífic

Avui arrenquen els vuitens de final de l’Eurocopa, ja sense marge d’error

Alemanya, Espanya, França, Bèlgica i Portugal van per la mateixa banda del quadre i només una d’aquestes seleccions serà a Berlín el dia 14 de juliol

Aquesta tarda torna l’Eurocopa per donar el tret de sortida als vuitens de final. Acabada la fase de grups amb sorpreses com la classificació de Geòrgia i amb Romania i Àustria com a primeres de grup, comença la fase eliminatòria. Setze seleccions que ja no tenen marge d’error. Per endur-se la copa cap a casa, els falten quatre finals, i els enfrontaments han quedat repartits en un quadre que, a primera vista, deixa pràcticament totes les seleccions preferides al mateix costat. Un quadre amb una banda terrorífica i una altra en què, aparentment, Anglaterra podria tenir un camí més aviat planer. Alemanya, Espanya, França, Bèlgica i Portugal coincideixen al costat d’espant. Només una d’aquestes seleccions de renom podrà ser en la final. Dinamarca, Geòrgia i Eslovènia completen aquest costat del quadre. A l’altra banda, hi competiran Suïssa, Itàlia, Anglaterra, Eslovàquia, Romania, els Països Baixos, Àustria i Turquia. Anglaterra va pel costat senzill, però caldrà veure què passa. Geòrgia, Romania i Àustria ja ens han demostrat que, de sorpreses, mai en falten en aquestes competicions internacionals.

Els enfrontaments

Els partits de vuitens comencen avui i s’allargaran fins al dimarts 2 de juliol. Els encarregats d’inaugurar la fase eliminatòria seran Suïssa i Itàlia, que s’enfrontaran a l’Estadi Olímpic de Berlín a les sis de la tarda. Les dues seleccions que en la fase de grups han aconseguit la segona posició lluitaran per ser en els quarts, en què s’enfrontaran amb el guanyador de l’enfrontament entre Anglaterra (primera del grup C) i Eslovàquia (tercera del grup E), que jugaran diumenge, també en horari de tarda, però al Veltins-Arena. El segon i últim partit de dissabte, en horari de nit (21 h), serà entre Alemanya (primera del grup A) i Dinamarca (segona del grup C). La selecció que passi a quarts, es veurà les cares amb la guanyadora del duel que es juga l’endemà a la mateixa hora: Espanya (primera del grup B) i Geòrgia (tercera del grup F). Dilluns i dimarts la dinàmica canviarà: els guanyadors dels partits de dilluns s’enfrontaran entre si en els quarts, i el mateix passarà amb els de dimarts. La setmana començarà amb un apassionant França (segona del grup D) contra Bèlgica (segona del grup E) a les sis de la tarda. Una de les dues seleccions de renom quedarà fora en els vuitens. No hi ha marxa enrere. El conjunt que aconsegueixi el bitllet per als quarts de final sabrà contra qui competeix el mateix dilluns. Al Frankfurt Arena (21 h), Portugal (primera del grup F) i Eslovènia (tercera del grup F) es veuran les cares i el guanyador serà el rival o bé de França o bé de Bèlgica. Per acabar, dimarts tancaran els vuitens els enfrontaments entre Romania (primera del grup E) i els Països Baixos (tercera del grup D) a les sis de la tarda, i Àustria (primera del grup D) i Turquia (segona del grup F) en horari de nit (21 h). Les dues seleccions guanyadores coincidiran en els quarts.

Així seran els vuitens. Deixaran enrere segur o França o Bèlgica. Anglaterra ho té tot a favor, però caldrà veure quines sorpreses ens té preparades aquesta fase eliminatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)