Eurocopa

El ressorgiment de ‘Cucu’

El lateral català Marc Cucurella ha passat de ser qüestionat com a representant de la selecció espanyola per a l’Eurocopa a ser un dels jugadors més destacats

Abans d’arribar al Chelsea va ser descartat pel Barça

Marc Cucurella (Alella, 1998) és la revelació d’aquesta Eurocopa en la selecció espanyola. El lateral català no les tenia totes d’estar aquest estiu a Alemanya i, un cop seleccionat, Luis de la Fuente va ser força criticat per haver escollit el futbolista característic per la seva cabellera. El jugador del Chelsea va començar el curs com a suplent, i un cop va anar agafant ritme es va lesionar al turmell a l’hivern. Al març, ja recuperat, va tornar al terreny de joc i va ser titular fins a final de temporada. De menys a més. Però tot i això, no va aconseguir grans números i, de retruc, el conjunt anglès va quedar en sisena posició en lliga. A l’Eurocopa, però, només en els partits de fase de grups, Cucurella ha silenciat les crítiques. Dels tres partits que ha jugat Espanya ha sortit titular en els dos primers: Croàcia i Itàlia. Contra els croats va jugar els 90 minuts i ja va demostrar per què era allà. Però els números del segon partit són per emmarcar: 90 minuts de joc, 7 recuperacions, 3 ocasions creades i, el més destacat, un encert del 100% sobre les 51 passades realitzades. De fet, el mateix jugador va reconèixer que va ser un dels millors partits que ha fet mai: “He gaudit molt i crec que marcarà un abans i un després.” De la Fuente també va parlar després del partit contra Itàlia i només tenia bones paraules per al d’Alella. “Sap el que demano i el que em pot donar. És un jugador magnífic, que rendeix i és competitiu.”

Un periple complicat

Però arribar aquí no ha estat gens fàcil i el mateix Cucurella ho té clar. “Ningú m’ha regalat res, soc aquí pel meu esforç i no ha estat un camí gens fàcil.” L’estiu passat el Chelsea va pagar 65 milions pel català però abans d’arribar-hi va ser descartat pel Barça. Ernesto Valverde va preferir, com a suplent de Jordi Alba, Juan Miranda. Cucurella es va formar al planter des de cadet fins a arribar al filial i va acabar debutant al primer equip en un partit de copa del Rei. Però a Barcelona no hi tenia lloc i va marxar cedit a l’Eibar el curs 2018/19. Després d’una bona temporada, el club basc va pagar una opció de compra de dos milions per ell, però el Barça el va recuperar per quatre milions i, dies després, el va vendre per deu al Getafe. A Madrid també hi va fer dues bones temporades i la campanya 2021-22 va fer les maletes per jugar a la Premier amb el Brighton. Va ser quan el Chelsea va invertir en ell. El jugador que el Barça havia decidit descartar i pràcticament regalar, el club de l’oest de Londres el va comprar per 65 milions i un contracte de sis anys .

De mem a ídol

Amb 25 anys, després de cessions i d’acabar descartat pel Barça, el lateral està en el seu millor moment futbolístic. Ha acabat la temporada amb els blues de la millor manera, però, sobretot, està sent la sensació d’aquesta Eurocopa. Va començar sent el mem de la selecció espanyola. Per xarxes socials circulaven milers de vídeos i fotomuntatges que qüestionant i es reien de la participació del futbolista. La majoria feien al·lusió als seus cabells. Ara però, després de 180 minuts de luxe i combinant-se a la perfecció amb Nico Williams a la banda esquerra, s’ha convertit en un ídol. Les bromes, però, continuen sent-hi. De fet, el seu company Mikel Merino va confessar: “Pel grup de Whatsapp de la selecció només passem mems de Cucurella.” Però el futbolista s’ho ha pres amb esportivitat, fins i tot ha reconegut que els veu i els reenvia.

Tot això no el despista del terreny de joc. En una entrevista recent va assegurar que està totalment concentrat, en estat de gràcia i amb plena confiança per als vuitens. Després de les seves dues grans actuacions, De la Fuente el va fer descansar en l’últim contra Albània. El seu competidor de posició, Grimaldo, va fer una bona actuació, i és que el valencià s’ha vist relegat a la suplència tot i fer una campanya espectacular al Bayer Leverkusen.

LES REACCIONS

Ningú m’ha regalat res; soc aquí pel meu esforç i no ha estat un camí gens fàcil
Marc Cucurella
lateral dret català
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)