Eurocopa

Rangnick, l’artífex de l’èxit

Sota el lideratge de l’alemany Ralf Rangnick, Àustria s’ha erigit en una de les sorpreses agradables de l’Eurocopa

Després d’una etapa decebedora al United, ara busca redimir-se en el futbol de seleccions

En cada eurocopa hi ha alguna selecció que es converteix en la gran revelació. Aquest any, una de les grans sorpreses està sent Àustria. S’ha presentat a aquesta cita sense molts dels seus millors jugadors, com David Alaba, Xavar Schlager o Sasa Kaladjzic, i a més, no compta en les seves files amb cap gran estrella com sí que tenen altres combinats. Ara bé, disposen d’una base molt sòlida composta per 12 jugadors de la Bundesliga que els fa ser una selecció molt equilibrada en totes les línies del terreny de joc, i d’un entrenador cridat a fer història amb aquesta selecció, Ralf Rangnick.

Nascut a Backnang (Alemanya), la seva arribada a la banqueta d’Àustria el juny del 2022 ha fet somiar tot un país que no ha estat mai de gran tradició futbolística. De fet, la seva primera participació en una eurocopa es va produir l’any 2008. Des d’aleshores, han fet acte de presència en quatre de les últimes cinc edicions, sent els vuitens de final el sostre. Una ronda a la qual han arribat, de manera sorprenent, com a primeres del grup D, que compartien amb seleccions potents com són França, els Països Baixos i Polònia. El quadre austríac va debutar amb una derrota contra els francesos, però es van refer en el segon duel de la fase de grups golejant la Polònia de Lewandowski (1-3) i imposant-se en un partit vibrant al conjunt orientat per Ronald Koeman (2-3). Uns resultats que es deuen al bon joc que practica l’equip. Sota el lideratge del tècnic alemany, Àustria fa un futbol atractiu, amb ritmes alts, agressius i tremendament verticals, que sorprèn a tots els equips a qui s’enfronten. En els 25 partits que suma Rangnick a la banqueta austríaca, ha aconseguit 15 victòries. El tècnic alemany és el principal orquestrador d’una selecció que es vol fer un forat en aquesta cita europea aconseguint un bitllet per als quarts de final que seria històric.

Una llarga trajectòria

Ralf Rangnick és una de les figures més influents en el futbol alemany modern, i mestre de figures com Jürgen Klopp, Thomas Tuchel i Julian Nagelsmann. La seva és tota una vida dedicada al futbol, ja sigui com a entrenador o director esportiu, dues facetes que ha anat compaginant al llarg dels anys. Ha tot arreu a on ha anat ha deixat empremta. Va arribar a escriure grans històries i gestes tant al Leipzig com al Hoffenheim, el Schalke 04 o el Hannover. Posteriorment, va emprendre una nova aventura al Manchester United, club al qual va arribar el novembre del 2021 per convertir-se en l’entrenador interí fins al mes de juny, i després agafar les funcions de director esportiu. L’etapa va ser més curta i decebedora del que es preveia. L’experiència no va ser l’esperada, i el segon paper ni tan sols el va assumir. El maig del 2022 va deixar el càrrec per centrar-se en el seu nou rol com d’entrenador d’Àustria, selecció a què va arribar un mes més tard amb un contracte fins al 2025.

El tècnic de 65 anys ha esculpit la seva obra mestra en una selecció que es va presentar en el torneig sense grans aspiracions i ara vol somiar en gran. Els equips potents van per l’altre costat. Una nova gesta està al seu abast.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)