Eurocopa

Koeman, per la via ràpida

Vuitens. La selecció dels Països Baixos és molt superior a la de Romania i es classifica per als quarts de final de l’Eurocopa per primer cop des del 2008

Romania 0 Països Baixos 3

ROMANIA:Nita, Ratiu, Dragusin, Burca, Mogos (Racovitan, 38’), M. Marin (Alibec, 72’), R. Marin, Stanciu (Olaru, 88’), Man, Hagi (Cicaldau, 72’), Dragus (Mihaila, 72’).PAÏSOS BAIXOS:Verbuggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (Van de Ven, 69’), Schouten (Veerman, 69’), Reijnders, Simons, Bergwijn (Malen, 46’), Gakpo (Weghorst, 84’), Memphis (Blind, 92’).GOLS:0-1 (20’) Gakpo. 0-2 (83’) Malen. 0-3 (93’) Malen.ÀRBITRE:Felix Zwayer.TG:als romanesos M. Marin i Stanciu, i als neerlandesos Dumfries i Malen.ESTADI:66.000 espectadors al Munich Football Arena.

Els Països Baixos van superar Romania amb una superioritat aclaparadora i van segellar l’accés als quarts de final per primer cop des del 2008 gràcies al gol de Gakpo i al doblet de Malen en un partit que podria haver-se tancat amb un resultat més ampli.

El combinat dirigit per Ronald Koeman va gaudir de la possessió i va forçar deu córners en una primera part en què l’equip de Iordanescu, líder del grup E i que acabava de superar la fase de grups per segona vegada, es va anar diluint i va acabar tancat a la seva àrea, sense renunciar a fer mal en transició.

Després d’un xut llunyà de Xavi Simons blocat per Nita (6’), els romanesos van tenir la primera acció de perill. Man va traçar una diagonal i va intentar un xut amb la cama esquerra que va sortir per sobre del travesser (14’). No obstant això, els Països Baixos van marcar minuts després, quan Gakpo va retallar el seu defensor i va batre el porter amb un potent xut ajustat al primer pal (0-1, 20’).

Abans del descans, Dumfries va forçar l’error de Racovitan, que va cometre una greu pèrdua dins l’àrea que hauria pogut sortir-li molt cara, però Simons no va poder rematar amb precisió (44’).

En la segona part, el futbolista del PSG i Malen van tenir una doble oportunitat per marcar la segona diana en una jugada embolicada dins l’àrea (54’). Tot seguit, Van Dijk va enviar la pilota al pal en rematar un servei de cantonada (58’). Superada l’hora de partit, el VAR va anul·lar el que hauria estat el doblet de Gakpo per fora de joc (62’), i Memphis va provar un llançament ras de falta directa que va sortir vorejant el pal (68’).

Els minuts avançaven i als neerlandesos se’ls resistia el gol de la tranquil·litat, però el premi a la insistència va arribar quan Gakpo va evitar que la pilota sortís per línia de fons i va deixar en safata el gol de la sentència a Malen (0-2, 83’), que també va resoldre un contraatac per posar la cirereta al pastís (0-3, 93’).