Eurocopa

Demiral guia Turquia cap als quarts de final (1-2)

Eurocopa. El doblet del central turc permet al combinat dirigit per Vincenzo Montella esdevenir una de les revelacions del torneig i colar-se en la lluita de les grans seleccions

Turquia accedeix als quarts de final de l’Eurocopa en un partit vibrant davant Àustria gràcies a un doblet del defensa Merih Demiral. La diana de Gregoritsch ha posat emoció a un duel que ha estat ben a prop d’anar al temps extra, però els turcs s’han mostrat ferms en un tram final emocionant i han mantingut el resultat (1-2).

57 segons de cronòmetre ha necessitat la selecció dirigida per Vincenzo Montella per obrir la llauna. El futbolista de 19 anys del Madrid, Arda Güler, ha estat a punt de marcar un gol olímpic amb el seu llançament de cantonada i, després d’una sèrie d’imprecisions dins l’àrea, la pilota ha quedat morta i Demiral, més ràpid que ningú, l’ha enviat al fons de la xarxa (0-1, 1’). No obstant això, el combinat austríac, lluny de quedar-se atordit, ha buscat la reacció amb un xut de Baumgartner que ha sortit massa creuat (3’).

Abans d’arribar a la mitja hora de joc, el central de l’Al-Ahli ha estat a prop de tornar a veure porteria en intentar una rematada de cap que ha sortit desviada (25’). Tot i baixar una mica les revolucions amb el pas dels minuts després d’un inici frenètic, les dues seleccions semblaven còmodes en un duel d’anades i vingudes que s’ha accentuat al tram final.

Conscients del marge de millora sobre la gespa, l’equip de Ralf Rangnick, que arribava com una de les grans revelacions del torneig després de quedar líder del grup D, per sobre de França i Països Baixos, s’ha mostrat més incisiu en atac després del descans. Al començament del segon temps, Arnautovic s’ha quedat ben sol per definir davant Gunok, però el porter li ha guanyat la partida amb una aturada de mèrit (51’).

Minuts més tard, es repetia la seqüència inicial. Güler ha servit un córner i, Demiral, que s’ha enlairat més que ningú, ha obtingut el seu doblet amb una rematada de cap (0-2, 59’). En aquest cas, però, l’alegria turca ha durat més aviat poc, perquè Gregoritsch ha escurçat la diferència ben aviat en un nou servei de cantonada que ha estat pentinat per Posch i el davanter de Friburg, en una posició més que òptima dins l’àrea petita, només ha hagut de posar el peu per marcar (1-2, 66’).

L’enfrontament encara havia de sorprendre tothom amb un últim gir de guió, ja al temps afegit. Yilmaz, habilitat per una passada a l’espai, ha tingut un mà a mà per sentenciar-ho, però Pentz ha aturat sota pals (93’). Tot seguit, Baumgartner ha rematat de cap una centrada des de la banda esquerra que ha estat a punt de forçar la pròrroga, però Gunok ha desviat providencialment (94’).

Així doncs, Àustria s’acomiada del torneig després de signar un bon paper i es queda a les portes de classificar-se per als quarts, fita que mai ha assolit. Per la seva banda, Turquia, que s’enfrontarà als Països Baixos, queda a un sol triomf d’igualar el seu sostre a l’Eurocopa; les semifinals del 2008.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)