Eurocopa

Koeman torna els Països Baixos entre els millors

Quarts. Els neerlandesos comencen perdent contra Turquia, però remunten i jugaran una semifinal de l’Eurocopa vint anys després

Països Baixos 2 Turquia 1

PAÏSOS BAIXOS:Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (Van de Ven, 73’); Schouten, Reijnders (Veermen, 73’); Bergwijn (Weghorst, 46’), Xavi Simons (Zirkzee, 87’), Gakpo; i Memphis (Frimpong, 87’).TURQUIA:Günok; Müldür (Celik, 82’), Ayhan (Kilicsoy, 89’), Akaydin (Tosun, 82’), Bardakci, Kadioglu; Arda Güler, Özcan (Yokuslu, 77’), Calhanoglu, Yildiz (Akturkoglu, 77’); i Yilmaz.GOLS:0-1 (35’) Akaydin. 1-1 (70’) De Vrij. 2-1 (76’) Müldür, en pròpia porta.ÀRBITRE:Clément Turpin (França).T.G.:Xavi Simons (30’), Aké (54’), Van Dijk (64’) i Weghorst (96’), dels Països Baixos; i Tosun (93’), de Turquia.T.V.:directa a Yildirim, a la banqueta.ESTADI:70.000 espectadors a l’Estadi Olímpic de Berlín.

Feia vint anys que els Països Baixos no es classificaven per a una semifinal de l’Eurocopa. I deu que no ho feien en una gran competició, des que el 2014 van acabar tercers el mundial –quatre anys abans van ser subcampions–. I quan menys ho semblava, després d’haver acabat tercers en la fase de grups, els neerlandesos han aprofitat la banda més assequible del quadre per col·locar-se entre les quatre millors seleccions de l’Eurocopa. Suant de valent, ja que ahir van anar de menys a més i van haver de remuntar el gol inicial de Turquia, però el 2-1 definitiu els dona un premi que podria ser només el primer pas, veient que el seu rival en les semifinals serà una Anglaterra que tampoc no gira del tot rodó.

La victòria dels Països Baixos va ser el premi a la persistència. Perquè allà on no van arribar a través del joc, els de Ronald Koeman ho van fer a còpia d’acumular gent al davant per tancar els turcs a la seva àrea en la segona part. Podria haver sortit bé o no, perquè Turquia va tenir ocasions per matar el partit al contraatac, però finalment als neerlandesos els va sortir cara.

Poc semblava que podria acabar així, a la mitja part, ja que després d’un inici prou correcte dels Països Baixos, dominant i generant més d’una ocasió, Turquia va anar creixent a partir del quart d’hora de joc. Tant, que va trobar el 0-1 (35’) amb una rematada de cap d’Akaydin després d’una centrada d’Arda Güler, el millor dels turcs. Els neerlandesos estaven enfonsats i no van tenir capacitat de reacció en la primera part. Després de la represa, amb l’entrada de Weghorst, els de Koeman van intimidar més la porteria rival. Un xut de falta d’Arda Güler que es va estavellar al pal ho podria haver canviat tot, però quan arribava la recta final els Països Baixos van trobar l’efectivitat necessària per capgirar el marcador. Primer De Vrij, aprofitant una centrada de Memphis, va empatar el partit amb un bon cop de cap (70’) i després Müldür es va fer el 2-1 en pròpia intentant evitar la rematada de Gakpo (75’). Les aturades de Verbruggen al final van rematar la feina a favor de l’orange, que ara ja s’atreveix a somiar-ho tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)