1a divisió

Deu anys des de l’últim alemany

Des de la fundació de la lliga espanyola l’any 1929, per la primera divisió han passat entrenadors de 30 nacionalitats diferents. Més enllà dels espanyols i catalans, els tècnics argentins, amb 53 de diferents, han estat els més habituals. Aquest curs n’hi haurà dos, Pezzolano i Simeone, i també hi haurà un xilè, Pellegrini, un italià, Ancelotti, i un alemany, Hansi Flick.

En aquest sentit, no deixa de ser sorprenent que el nou tècnic del Barça sigui tot just el cinquè entrenador alemany que trepitjarà la lliga espanyola i que els dos primers també tinguin passat blaugrana. És el cas de Hennes Weisweiler, que va dirigir el Barça un tram del curs 1975/76 –va ser destituït–, i Udo Lattek, que ho va fer els cursos 1981/82 i 1982/83, en què també va ser acomiadat. Cap dels dos va poder guanyar un títol amb el Barça, cosa que Hansi Flick intentarà revertir aquest curs o el següent, si compleix el contracte firmat fins al 2026.

Dels altres dos entrenadors alemanys que han trepitjat la lliga espanyola un és Jupp Heynckes, que va dirigir el Tenerife, el Madrid i l’Athletic. Tampoc va ser capaç de guanyar cap lliga, tot i que sí que va guanyar la supercopa i la Champions amb el Madrid el curs 1997/98.

L’únic entrenador alemany que ha estat capaç de guanyar una lliga espanyola és Bernd Schuster. L’exjugador del Barça i Madrid, entre d’altres, va entrenar el Llevant i el Getafe abans d’anar al Madrid, amb qui va guanyar la lliga la temporada 2007/08 i la supercopa el curs següent, poc abans de deixar el club amb la cua entre cames abans d’un partit contra el Barça de Guardiola. En el curs 2013/14 va tornar a primera divisió per dirigir el Màlaga, i des de llavors cap alemany havia aterrat a la lliga fins a Flick.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)