Més futbol

Garrotada amb crueltat

Futbol. La selecció espanyola, campiona del món, es queda sense medalla. Alèxia falla un penal (98’) que hauria dut el partit a la pròrroga, després d’un de comès per Cata Coll en el 0-1 (65’)

Espanya 0 Alemanya 1

ESPANYA:Cata Coll, Ona Batlle, Aleixandri, Laia Codina (Lucía, 86’), Oihane (Olga Carmona, 72’), Tere Abelleira (Patri Guijarro, 86’), Aitana, Alèxia, Jenni Hermoso, Athenea (Mariona, 72’) i Paralluelo.ALEMANYA:Berger, Linder, Hendrich, Hegering, Rauch, Minge, Gwinn (Dooursoun, 96’), Buehl (Schueller, 46’), Popp, Nuesken i Brand.GOLS:0-1 (65’) Gwinn, de penal.ÀRBITRE:Katia García (Mèxic).T.G.:Catal Coll (62’).

Campiona del món, la selecció espanyola femenina arribava amb moltes expectatives a la seva primera participació olímpica, i en va sortir amb una senyora frustració. Al cop de quedar-se sense final, superades pel Brasil, el va seguir la derrota en el partit per la medalla de bronze contra Alemanya. Amb un guió que hi va acabar d’afegir crueltat, perquè la portera Berger va aturar a Alèxia Putellas un penal que hauria dut el partit a la pròrroga (98’). Amb l’error d’Alèxia, el duel es va decidir per un altre penal, comès per una mala sortida de Cata Coll que Schüller va transformar (65’).

Amb les cinc catalanes –Ona Batlle, Laia Aleixandri, Laia Codina, Aitana i Alèxia– en l’onze inicial, a la selecció espanyola li va costar imposar el seu domini en una primera fase de partit sense ocasions de perill. La primera va ser de Tere Abelleira, que va voler sorprendre Berger en un llançament de falta des de lluny que va tocar la part superior del travesser (20’). Athenea no va estar encertada en una arribada, amb mal control, just abans de la pausa d’hidratació, en un partit amb molta calor a l’estadi de l’Olympique de Lió. En l’única rematada de les alemanyes, Hegering va rematar una falta centrada, però no la va impactar bé (42’). Va ser el preludi de la millor ocasió del conjunt de Montse Tomé en la primera part. Aitana Bonmatí, en posició frontal, va fer un bon xut que va rebotar al travesser. El rebuig el va recollir Jenni Hermoso, però la seva rematada va acabar a córner.

Alemanya va generar un ensurt a la porteria de Cata Coll amb un xut ras de Minge (54’). Salma va fer un xut massa centrat després d’un bon detall d’Aitana (58’). I en una transició alemanya, Cata Coll va calcular malament la sortida i va atropellar Giulia Gwinn. L’àrbitra no va dubtar a assenyalar un penal que la mateixa jugadora del Bayern va transformar en el 0-1 (65’). Poc després, Cata va ser providencial en treure amb el peu un gol cantat de Schüller (71’). Després de l’entrada de Mariona i Olga, Jenni Hermoso va tenir una ocasió claríssima, però el seu cop de cap des de dins l’àrea el va treure com va poder Berger (75’). Li costava generar perill, a l’equip de Tomé. Fins que Lucía, dins l’àrea, va rebre penal d’una rival. Era la gran oportunitat per empatar, Alèxia Putellas va demanar xutar-lo a Mariona, però la portera alemanya li va endevinar el xut. Llàgrimes de frustració.