Més futbol

Debut somiat de Mbappé

Supercopa d’Europa. El Madrid aconsegueix el primer títol del curs després de superar un combatiu Atalanta amb gols de Valverde i Kylian Mbappé, que es va estrenar com a golejador

Real Madrid 2 Atalanta 0

MADRID:Courtois, Carvajal (Lucas Vázquez, 89’), Militao, Rüdiger, Mendy, Valverde, Tchouameni, Bellinham (Dani Ceballos, 89’), Rodrygo (Modric, 76’), Mbappé (Brahim, 83’), Vinícius (Arda Güler, 88’).ATALANTA:Musso, Djimsiti, Hien (Palestra, 90’), Kolasinac (Mitchel Bakker, 71’), Zappacosta (Ben Godfrey, 63’), De Roon, Éderson, Ruggeri, Pasalic (Manzoni, 90’), De Ketelaere (Mateo Retegui, 62’), Lookman.GOLS:1-0 (59’) Valverde. 2-0 (68’) Mbappé.ÀRBITRE:Sandro Scharer.T.G.:Ederson, Bellinham, Vinícius i Djimsiti.PÚBLIC:57.000 espectadors a l’Estadi Nacional de Varsòvia.

El Madrid ja té al sarró el primer dels set títols als quals aspira aquest curs. Els gols de Valverde i Kylian Mbappé en la segona part van permetre als blancs superar un combatiu Atalanta i aixecar el trofeu de la supercopa d’Europa a l’Estadi Nacional de Varsòvia.

Una final en què la gran atracció va ser Kylian Mbappé. L’atacant francès va debutar amb el Madrid com a titular, compartint davantera amb Rodrygo i Vinícius, que es van situar als dos extrems. Estrena, doncs, somiada per a Mbappé, que va estrenar-se com a golejador amb la samarreta blanca i va sumar el seu primer títol com a madridista en el primer partit del curs 2024/25.

En la primera part, el conjunt orientat per Carlo Ancelotti va anar clarament de més a menys. El Madrid va començar el duel imposant el seu domini, aconseguint la possessió de l’esfèrica a camp rival i disposant d’alguna oportunitat, cap clara. Tot i això, l’Atalanta tampoc va renunciar al seu pla de partit, i a mesura que van anar passant els minuts va ser l’equip italià qui va arribar amb més perill a la porteria defensada per Courtois. Fins i tot, van estar a punt d’avançar-se en el 25’, quan Militão va estavellar l’esfèrica al travesser quan intentava refusar un xut de De Roon. En el temps afegit, Rodrygo també va enviar al pal una fuetada des de dins l’àrea.

En la represa, els madridistes van sortir amb una altra cara, i ben aviat es va reflectir en el marcador. Passada de la mort de Vinícius a Valverde, que no va fallar a porteria buida (59’). La diana de Mbappé va acabar d’arrodonir la festa dels blancs (68’).