Més futbol

Esports

Mor Paquito, llegendari capità del València que va entrenar el Figueres

Va deixar l’equip de Vilatenim a només tres punts de la promoció d’ascens a 1a (1988)

L’exjugador i entrenador Francisco García Gómez (Oviedo, 1938), conegut com Paquito, ha mort aquest dimecres als 86 anys, segons ha confirmat un dels clubs de la seva vida, el València.

Va ser l’entrenador de la UE Figueres a la 2a divisió la temporada 1987-88, on va deixar una bona imatge després d’una temporada en què l’equip es va quedar a tres punts (7è) de jugar la promoció d’ascens a la 1a divisió. En aquella plantilla hi destacaven jugadors com Quim Ferrer, Maldonado, Valor, Valentín, Gratacós, Bolaños, Cuevas, Albert Forcadell i García Pitarch. La temporada següent Paquito fitxaria per la UD Las Palmas.

Com a jugador es va formar als equips de base de l’Ovideo però va acabar esdevenint tota una llegenda del València, equip amb el qual va alçar la copa de Fires del 1963. També va ser decisiu en els títols de copa del 1967 i de lliga del 1971, en la qual ja era el capità. Va formar d’un dels mitjos del camp més recordats a Mestalla al costat d’un altre històric del club, Pep Claramunt.

Va jugar nou partits amb la selecció espanyola i va ser suplent en la final de l’Eurocopa del 1966 a Madrid. Es va retirar el 1973 després de jugar una temporada en el filial del club valencià.

La seva trajectòria com a entrenador també va tenir punts àlgids. Abans d’arribar al Figueres va evitar un descens cantat del Cadis (1985-86) però se’l recorda sobretot per ser l’entrenador que va portar el Vila-real per primer cop a la 1a divisió (1999-2000). No només això, en la seva darrera temporada com a primer entrenador va conduir l’equip castelloní fins a les semifinals de la copa de la UEFA (2003-2004), on va cedir contra el “seu” València, equip que només va entrenar mitja temporada (1983-84). Durant moltes temporades va treballar en el futbol de base del Vila-real i va dirigir també el filial del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)