Nàstic

FUTBOL / 2a DIVISIÓ A

El Còrdova, un altre rival que el Nàstic no vol deixar escapar

L'objectiu d'Oliva és tenir a prop els equips de la zona mitjana

Gerardo o Eloy rellevaran Delporte en l'únic canvi en l'onze grana

Ja fa algunes jornades que la classificació de segona A corre el perill de trencar-se. Hi ha amenaça de fractura entre els equips de la zona mitjana i els de baix, i això ho vol impedir Joan Carles Oliva a tota costa. És el seu objectiu a curt termini: que els equips que ara estan més o menys tranquils, sobretot l'Alcorcón, el Numància, l'Osca i el Còrdova, rival d'avui, no s'allunyin i deixin la lluita per eludir les quatre places de descens a segona B, en mans de sis equip. Com més rivals implicats en la zona baixa, molt millor. «Vull estar prop de tots aquests equips. Si s'allunyen, serà molt dur», afirma el tècnic del Nàstic. La fissura que sí que s'hauria d'obrir és amb les places de descens, i com més equips despenjats, millor. El Nàstic, que té el dinovè –el primer equip que baixaria– a tres punts, comença a veure lluny el Tenerife (a 7 punts), l'Albacete (a 9) i el Ponferradina (a 10). Descartar rivals per sota i apropar-se als de sobre.

Oliva no considera que sigui un repte difícil guanyar a Còrdova, ja que es remet als bons resultats que el Nàstic ha aconseguit amb ell a camp contrari –les victòries a Albacete i Jerez, l'empat a Vallecas...–, però admet que el seu equip haurà de treballar moltíssim. «El Còrdova és incòmode; pressiona i espera l'errada del rival i, quan té la pilota, arriba amb dues o tres passades a l'altra àrea. Sap tancar els partits, però també obrir-los quan cal, amb molta verticalitat», explica Oliva, que coneix a la perfecció el joc dels equips de Lucas Alcaraz, amb el qual va formar parella de tècnic en el Recreativo fa dues temporades. El Nàstic s'ha preparat aquesta setmana per portar el ritme i tenir més la pilota que últimament. Al camp del Barça B no la va ni olorar i contra el Numància va tenir problemes en les fases del partit en les quals l'equip de Sòria va dominar la possessió.

La primera errada.

Oliva considera que la clau del partit serà la paciència. «Que la primera errada la cometin ells», apunta gràficament el tècnic lleidatà, que sap que anar a remolc en el marcador contra un equip tan pragmàtic com el Còrdova és molt complicat, mentre que obligar-lo que busqui la porteria rival farà el partit més còmode per al Nàstic.

Mingo jugarà en el lateral esquerre en el lloc del lesionat Raúl Fuster, un canvi que ja es va produir en el descans del partit contra el Numància i que tindrà poques implicacions. Més en tindrà el relleu de Delporte, amb el qual Oliva busca més mobilitat i velocitat en la segona línia. Són característiques que, segons el tècnic grana, poden aportar Gerardo Noriega i Eloy Gila, i d'entre els dos jugadors sortirà el substitut del francès en l'onze inicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)