Més futbol

3a DIVISIÓ

El Palamós és un drama

El Palamós se'n va més avall de tercera després de 25 temporades

El triomf li hauria permès evitar el descens directe però no se'n va sortir

Va ser virtualment 17è fins que el Vilanova va empatar a Cornellà

Jordi Condom
ENTRENADOR DEL PALAMÓS
«Baixar d'aquesta manera encara sap més greu. Només ens ha faltat un punt
«El Vilafranca anava mort i no jugava a res. D'això ens en recordarem.
«Hem tingut la victòria al nostre abast i no l'hem sabut assolir.
«Comença una nova època i cal mirar endavant, però avui no és el moment de parlar de futur.
«És un cop molt dur per a tots en tots els sentits, però cal tenir en compte tot el que hi ha en el terreny social, econòmic i esportiu
Joan Bayona
CAPITÀ DEL PALAMÓS
«Hem baixat pels mals resultats que hem arrossegat a casa aquesta temporada»
«La gent que ha vingut a Vilafranca a animar-nos és per fer-los un monument a l'entrada de l'estadi»
«Ara toca treballar tots junts i intentar tornar a pujar»

El veterà capità del Palamós, Joan Bayona, un dels jugadors més implicats amb el club i l'equip, va resumir el desencís viscut sobre el camp: “Si al final hem baixat és perquè ho hem merescut, i perquè alguna cosa no s'ha fet bé. Ara cal analitzar-ho entre tots, jugadors, cos tècnic i directius, i mirar de tirar endavant”. Paraules sinceres que resumien perfectament la pobra trajectòria del Palamós d'aquesta temporada.

El partit d'ahir a Vilafranca va ser l'enèsima ensopegada dels baixempordanesos, que amb una victòria s'haguessin escapat del descens directe i haurien pogut salvar-se amb un ascens d'un equip català. El pobre bagatge assolit en el tram final de temporada, amb una sola victòria en els darrers deu partits i tan sols 8 punts dels darrers 30, han acabat condemnant els de Jordi Condom.

L'empat d'ahir va ser la gota que va fer vessar el got. El Palamós va sortir endollat al primer quart d'hora conscient del que s'hi jugava, però es va anar diluint a mesura que avançava el partit, i el Vilafranca va aconseguir el control del partit. Ben bé semblava que eren els locals que lluitaven per evitar el descens. De fet, el bagatge ofensiu palamosí va ser pobríssim, tot i que Condom havia situat tota l'artilleria ofensiva al camp, amb Joel Múrica, Vichu, Duran i Javi Rodríguez. Només cal destacar un xut fregant el pal de Javi Rodríguez en el 43'. Per contra, un potent xut de Puchi des de la frontal, al 38', va sorprendre Bayona i va fer l'1-0. Malgrat tot, al descans, el Palamós no baixava, ja que el Vilanova, que perdia 2-0 amb el Cornellà, era en aquell moment l'equip descendit.

Tot just començar el segon temps Condom va col·locar més pólvora al camp, amb l'entrada de Marc Vila i Quintanilla, però sense resultats. En el 73', i després d'una clara ocasió local, una gran jugada per l'esquerra de Quintanilla va acabar amb una passada de la mort que va aprofitar Javi Rodriguez, per empatar a 1. L'equip estava salvat, però la il·lusió es va diluir en el darrer quart d'hora, just en el moment en què el Vilanova va fer el gol de l'empat a 2, cosa que els condemnava. Conscients de la situació els palamosins perdien els nervis i en el 38' el partit s'aturava 4 minuts després d'una gran picabaralla que va acabar amb 4 expulsats (dos per banda). Vila va tenir en el descompte el triomf i la salvació provisional, però el seu xut va anar als núvols.

VILAFRANCA
1
PALAMÓS
1
VILAFRANCA:
Saperas, Ismael, Puchi, Eitan, Valerio, Bacaicoa, Enric, Moya (Roca, 43'), Rubèn Ortín (Dani, 66'), Aleix (Guinés, 70') i Dani García.
PALAMÓS:
Bayona, Elies, Borges, Micaló, Subi, Bichu, Benzal (Casagran, 75'), Joel Múrcia (Marc Vila, 52'), Alexis (Quintanillas, 52'), Javi Rodríguez i Jaume Duran.
GOLS:
1-0 (37') Puchi. 1-1 (73') Nom.
ÀRBITRE:
López de Arce.
T.G.:
als locals Eitan, Enric, Dani García i Roca, i als visitants Elies, Borges, Bayona, Vichu, Benzal, Joel Múrcia i Casagran.
T.V.:
directe al local Bataicoa (83'). I a l'entrenador local Puchi (83'), i als visitants Javi Rodríguez (83') i Miki Carós (83').
COMENTARI:
Uns 250 espectadors al municipal de Vilafranca, amb una 50a d'aficionats palamosins, 15 directius i la presència del regidor d'Esports, Joan Curto, i el tinent d'alcalde Joan Gea.

Desencís i aldarulls al final del partit

La desolació viscuda sobre el terreny de joc per part dels jugadors palamosins, que es van assabentar de l'igualada del Vilanova in situ, i que va comportar l'aturada del partit en el minut 38 després d'una picabaralla produïda, en part, per la pròpia impotència visitant, es va traslladar a les graderies al final del partit, on una part de l'afició desplaçada, sobretot a la zona de tribuna on hi havia fins a 15 directius palamosins a terres tarragonines, es va encarar a l'afició local, recriminant-los la possibilitat que el conjunt local anés primat per altres equips implicats en aquesta lluita per eludir el descens. Un pobre final en una temporada negra i per oblidar.

24 temporades entre tercera i segona A

El Palamós haurà de tastar per primera vegada la primera catalana, categoria que no existia quan va pujar a tercera divisió, directament des de regional preferent, l'estiu de 1987. Des d'aquell any, el club degà de Catalunya ja no s'havia mogut més de les categories estatals. De les 24 últimes temporades, n'ha acumulat catorze a tercera divisió, quatre a segona B i sis a segona A, les que va encadenar entre la 1989/90 i la 1994/95. Jordi Condom, ahir a la banqueta, va ser un dels protagonistes al camp d'aquella última campanya a segona A del club, que va perdre dues categories de cop (un descens esportiu i un altre d'econòmic).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)