Girona

2a DIVISIÓ A. GIRONA

Dani Nieto, un talent per madurar

El jugador balear, pitxitxi del filial a tercera, fa dos salts de categoria

El Girona obté la cessió de Dani Nieto (Espanyol), un esquerrà elèctric i hàbil

Dani Nieto
MITJA PUNTA DEL GIRONA
«S'havien interessat altres clubs, com el Nàstic i el Sabadell, però jo tenia molt clar que la millor opció era el Girona. Crec que és l'equip que més bé em pot anar»
«Estic molt content i motivat per començar una experiència a segona A»
«L'Espanyol em va comunicar que no em veia encara prou madur per fer el salt al primer equip. Una cessió m'anirà bé»

Si el primer fitxatge del Girona, el central Richy, arribava amb rodatge a segona A per les dues temporades al Còrdova, el segon aterrarà a Montilivi directament des de la tercera divisió. El conjunt gironí ha obtingut la cessió de Dani Nieto, un mitja punta esquerrà que va marcar diferències amb l'Espanyol B, tot i que no va ser mai inclòs entre els nombrosos jugadors del planter que Pochettino –el va citar per a diversos entrenaments– va fer debutar a primera.

Dani Nieto, que ha fet 20 anys, tenia clar que no li convenia continuar en el filial, i l'Espanyol –amb contracte fins al 2013– li va oferir buscar una cessió a segona A. El Girona, que l'havia seguit bé durant la temporada, va ser un dels clubs que més s'hi va interessar, i se l'ha acabat enduent. «És la millor opció», va assegurar ahir el jugador balear. Nieto, després de passar pel Mallorca, va arribar a l'Espanyol el 2007, tot i que va jugar una temporada com a cedit al San Francisco juvenil. La seva eclosió, però, ha estat aquesta última temporada, en què ha assumit el protagonisme ofensiu en el filial de l'Espanyol a tercera. Va ser el segon jugador més utilitzat i es va convertir en pitxitxi, amb 15 dianes, tot i no jugar en punta. «Sóc esquerrà, puc jugar per les dues bandes i em considero ràpid i hàbil», assenyala. Elèctric, és dels jugadors a qui agrada encarar rivals constantment i intentar anar-se'n i progressar cap a l'àrea.

Dani Nieto afronta «amb molta motivació» l'estrena a segona A: «No hi he jugat mai i espero disputar uns quants partits per aclarir les expectatives. És una etapa nova, molt il·lusionant.» L'esquerrà, com la resta de jugadors del Girona 2010/11, està citat a la revisió mèdica (l'11 de juliol) prèvia als entrenaments de pretemporada, que començaran el 14.

LA FITXA

Dani Nieto Vela
Naixement:
4-5-1991 a Palmanova (Mallorca)
Demarcació:
extrem esquerre
Alçada i pes:
1m73 i 60 quilos
Trajectòria:
Platges de Calvià, Mallorca (des d'infantils), Espanyol (del 2007 al juvenil), San Francisco (cedit) i Espanyol B (3a divisió)
Temporada 2010/11:
33 partits, 2.478 minuts i 15 gols amb l'Espanyol B a tercera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)