Sabadell

L'afició, també en alça

El bon moment del Sabadell està fent que l'estadi a registri una assistència més alta en els dos últims partits

A principi de temporada, quan l'equip estava a la part alta, es van veure afluències semblants a les actuals

La visita del Deportivo i el Barça B han permès constatar una tendència que ja s'ha convertit en habitual a la Nova Creu Alta. La gent va a l'estadi quan es juga contra rivals bons i quan l'equip guanya. Aquesta és la conclusió que podria treure l'àrea social del club arlequinat, que ha vist que en les dues últimes jornades l'assistència a la Nova Creu Alta s'ha triplicat respecte dels números de l'any passat, i s'ha doblat en relació amb alguns partits també d'aquest curs. 7.100 espectadors (el dia contra el Deportivo, televisat i en jornada econòmica d'ajuda al club) i 6.800 (contra el Barça B) són les dues millors assistències que ha registrat l'estadi sabadellenc aquesta temporada. Les dades contrasten amb els 2.600 i 3.100 que es van registrar contra l'Elx i el Vila-real B no fa gaires setmanes, quan l'equip venia d'una mala ratxa important de resultats. “Estem molt contents amb l'afició”, va admetre Juanjo Ciércoles al final del matx contra el filial blaugrana. “Quan vénen equips grans, com en les últimes jornades, l'afició ens perdona errors, com per exemple alguna mala passada”, va reconèixer el pivot. “A més, cada cop que ens apropem el públic ens empenta per fer el gol”, hi va afegir.

Sense que importi l'horari ni tampoc quina televisió emeti el partit, l'assistència a l'estadi només varia en funció dels rivals i el bon joc que fa l'equip. Si no, no s'explica que la tercera millor marca de la temporada hagi estat un dilluns a les nou de la nit, en un partit televisat (contra el Recre), o un tediósmatx contra l'Hèrcules en obert, que va significar un terç de l'entrada i la quarta millor entrada d'ençà que va començar l'any.

El gust pel futbol

L'afluència de públic sí que va evidenciar en certs moments que, en primer lloc, s'acabés la intenció de mirar cap als llocs aristocràtics de la classificació i que, en segon lloc, s'apostés per un futbol més defensiu que al principi. És per aquest motiu que l'assistència va baixar en prop de 2.000 persones a partir del bany del Còrdova a la Nova Creu Alta (jornada 13, 0-3). A partir de llavors, només en el partit contra el Las Palmas, vuit jornades després, es van superar els 4.000 espectadors. Contra els verd-i-blancs, en canvi, es va arribar als 5.400.

El Deportivo i el Barça B van fer canviar una tendència que va començar a anar a la baixa en les últimes jornades. Els aficionats no només van batre el rècord d'assistència, sinó que van marxar molt satisfets pel joc de l'equip i, sobretot, pel resultat contra el Depor. És el millor aparador possible per als propers partits a casa.

15 pels 4.000 socis

Si bé ara fa dues setmanes el Sabadell va anunciar que només necessitaven 29 “valents” per completar la xifra rodona dels 4.000 abonats, a hores d'ara tan sols en queden 15. És per això que s'està mobilitzant a través de les xarxes socials per arrossegar aquesta quinzena de persones que farien assolir l'objectiu que es va posar l'entitat arlequinada al principi de curs. “Que no s'amoïni ningú, que segur que s'arribarà als 4.000 socis”, va dir el president del club, Joan Soteras, “encara que hagi de fer jo 15 carnets”, va bromejar.

A Tarragona, es nota la resignació de l'afició

El Nàstic, a 9 punts de la zona de permanència, té un peu i mig a segona B, i això és nota a la graderia. L'afició, resignada, va cada cop menys al Nou Estadi. A grans trets, s'ha passat d'una mitjana de 4.500 espectadors, vorejant o superant els 5.000 en algun partit –els 5.382 del Nàstic-Guadalajara de fa quatre mesos, un divendres, és el rècord del curs–, a uns 3.500 de mitjana les últimes setmanes. El mínim de la temporada van ser 3.170, en el Nàstic-Numància, l'11 de febrer. En els dos últims partits a casa, que l'equip s'hi jugava la vida, van anar al Nou Estadi uns 3.600 espectadors. Caldrà veure si el pas de les jornades, en què l'equip, molt probablement, s'anirà acostant al descens matemàtic, farà que encara hi hagi menys espectadors. Des del moment del seu descens de primera, el nombre d'espectadors al Nou Estadi ha anat baixant, dels 8.200 de mitjana que hi havia la temporada 2007/08, la primera a segona A després del descens, passant pels 6.000 del curs 2008/09, fins als menys de 5.000 dels darrers anys.

Jesús jordi

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)