Sabadell

Aquest any no vol badades

Sabadell. Abraham Paz arriba al Sabadell amb la lliçó apresa del seu any a Cartagena, un equip amb massa pretensions inicials que va acabar resultant sent un estrèpit futbolístic

Abraham Paz i Juanjo Collantes són dos futbolistes amb un origen comú. Tots dos són considerats com dels millors de la categoria (“és el millor central de segona A”, va dir l'extrem sobre Paz) i arriben al Sabadell després d'una temporada globalment nefasta al Cartagena. Tots dos jugadors es van salvar d'un curs en què el conjunt murcià no va revifar en cap moment, i no per falta d'ambició sinó per una nefasta dinàmica i planificació de l'equip.

El Cartagena es va plantar a inicis de temporada com un dels grans candidats a ser la sorpresa del curs. Els noms i el pressupost de què disposava així ho avalaven. Van aconseguir endur-se un bon grapat de jugadors que eren referències a segona A (el cas de Paz i Collantes o d'altres com Toni Moral o Iván Bolado) o gent que havia brillat a la segona B (Gorka Kijera, de l'Eibar, o el mateix Marc Fernández, del Sabadell). “Al principi hi havia molta gent que ens donava com a favorits abans de començar la temporada”, va assenyalar Paz referint-se al seu pas pel Cartagonova: “Al final va resultar ser un desastre. D'il·lusió és bo que n'hi hagi, però l'experiència em diu que cal anar pas a pas, jo això ja ho he viscut”, afegia Paz sobre les expectatives generades en aquesta pretemporada entorn de l'equip. Amb els fitxatges que ha fet la direcció esportiva ja s'han començat a fer volar coloms sobre grans objectius. “La segona divisió és molt complicada i per això l'afició ha de saber que la necessitarem. Nosaltres hem de crear il·lusió i intentar ser al màxim de competitius, però serà difícil”, afirma el central.

Coneix l'equip

Paz és un jugador experimentat (33 anys) que ha estat molt important a la segona divisió amb el Cadis i que fins i tot va jugar a primera amb l'Hèrcules. “L'edat és una qüestió d'actitud. El número el portem al DNI, però el futbol és un esport fantàstic i jo encara hi gaudeixo, va assenyalar el jugador, que en les dues últimes temporades s'ha perdut uns 13 partits de lliga.

A causa de la seva experiència, Paz ha conegut moltes plantilles i jugadors, i reconeix que la del Sabadell li agrada força. “Jo ja coneixia el mister i la seva proposta futbolística. És arriscada però molt positiva i hi ha futbolistes de qualitat. La plantilla està feta per a aquest estil”, va assenyalar el central, de qui asseguren que es pot adaptar perfectament a causa de la bona sortida de pilota que té. A més, es tracta d'un central que no ha deixat de marcar cap temporada: “Considero les accions de pilota aturada com una ocasió de gol per a mi”, va afegir.

S'ha generat il·lusió però no ens hem de confondre. És una categoria complicada
Xavi Roca
Dir. esportiu del sabadell
L'afició ha de saber que la necessitarem. Nosaltres hem de crear il·lusió i ser competitius
Abraham Paz
central del sabadell
D'il·lusió sempre és bo que n'hi hagi, però l'experiència recent em diu que cal anar pas a pas perquè la segona és molt difícil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)