Sabadell

Treball de prevenció per a un curs amb menys lesionats

Sabadell. En aquesta temporada, els arlequinats han invertit més recursos a intentar prevenir les lesions més habituals, que es van convertir en l'autèntica xacra del curs passat

A través de l'empresa Powesport, el Sabadell ha apostat aquesta pretemporada per intentar prevenir el mal endèmic que va patir la temporada passada. Els arlequinats no van poder planificar el curs passat com haurien volgut pel gran nombre de lesions (traumatismes i musculars) que van tenir.

Per això enguany han contractat els serveis d'aquesta empresa, que es dedica a la preparació física en el seu àmbit més general. “La nostra tasca ha estat valorar l'estat muscular dels esportistes i veure alguns desequilibris”, explicava Àlex Funes, un dels encarregats de Powesport de treballar al costat de la plantilla del Sabadell en aquesta pretemporada: “Hem estat fent una sèrie d'exercicis molt semblants a moviments que fa un futbolista en el terreny de joc per veure quina potència genera cada múscul i comparar-la amb el seu múscul antagonista”, afegeix.

A partir d'aquí, es comproven els desequilibris que generen aquests moviments i se'n fa un informe, que va a parar al cos tècnic i als serveis mèdics. “Aquests informes són dades objectives de les quals fins ara no disposàvem i ens permeten treballar d'una manera molt més individualitzada”, admet Sergio Dorado, preparador físic del conjunt arlequinat. “Cada jugador, segons la seva naturalesa o fins i tot la seva posició, requereix exercicis diferents, i amb aquests informes podrem saber quin exercici va millor a cada jugador.”

“Les lesions no s'eviten”

Amb tot, Sergio Dorado insisteix que no hi ha res que permeti evitar les lesions. “Amb aquest treball, el que intentem bàsicament és reduir el risc que un jugador es lesioni, perquè, de moment, no s'ha inventat res que eviti les lesions”, afirma.

Amb els informes podem fer una preparació molt més individualitzada i prevenir lesions
Sergio Dorado
preparador físic del sabadell
Valorem l'estat muscular dels esportistes per fer-ne un informe exhaustiu
Àlex Funes
responsable de powesport
En general hem trobat desequilibris però dins de la normalitat. No hem trobat res d'estrany
Dani Benito
responsable de powesport
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)