Sabadell

Experiència i graduació

Sabadell. Dels deu fitxatges, només un ha tingut un pas anecdòtic pel futbol professional, tot al contrari del curs passat, en què a la plantilla hi havia vuit jugadors que no havien ni debutat a segona

És evident, veient la configuració de la plantilla, que el Sabadell aquest any ha apostat per jugadors contrastats a segona divisió. El gros de la plantilla, que va ser renovat, ve d'un any ple de giravoltes en una lliga llarguíssima i, a més, la direcció esportiva ha apostat aquest estiu per homes que les han vist de tots colors en el futbol professional.

Perquè a excepció d'Ulises Dávila, que, tot i la seva joventut, ja ha jugat a la primera divisió mexicana i de manera testimonial al Vitesse, la majoria dels fitxatges s'han forjat en divisions professionals del futbol. Espasandín, per exemple, només ha jugat a segona divisió vuit partits amb el Valladolid i la Ponferradina, però, en canvi, s'ha passat un any i mig a la primera divisió de Xipre. Dels vuit fitxatges restants, només Nauzet ha tingut un paper testimonial a la segona divisió. La resta, des de Llorente (40 partits), titular al Vila-real B el curs passat, fins a Tortolero (222) i Abraham Paz (210), centrals contrastadíssims en la categoria, tots han estat protagonistes a segona.

Ni punt de comparació

A aquests jugadors s'hi ha de sumar l'experiència que han agafat els catorze que el club ha decidit renovar. Tot plegat fa que la mitjana de partits que ha disputat cada jugador a segona divisió hagi pujat exponencialment. De 52,5 a 89,75 comptant els casos estrangers d'Ulises i Espasandín. “Hem fet un petit salt en el nostre pressupost i això ens permet tenir jugadors d'aquest perfil”, assenyala Xavi Roca, director esportiu del Sabadell. “Aquest any guanyem en experiència sobretot de jugadors que han jugat en la categoria. Es tracta d'homes que sumen un any més a segona divisió respecte al curs anterior”, afegia el tècnic arlequinat, Lluís Carreras.

I és que la temporada passada, en la plantilla arlequinada abans de començar la lliga hi havia vuit jugadors que no havien jugat mai a segona A. Enguany, Fito i Eneko són els que menys han jugat (3 i 5), i per sobre de Nauzet (16) el següent no baixa dels 25 partits en el futbol professional (Juanjo).

A L'ESTRANGER

Ulises Dàvila i Espasandín no tenen experiència a segona però si a altres lligues
2012/13
Nom
partits a 2a A Tortolero
222 Abraham Paz
210 Moha
194 Collantes
112 Gato
83 Aníbal
40 Llorente
38 Nauzet
16 Espasandín
8
2011/12
Hidalgo*
317 Samuel
253 Arteaga
148 Pablo Ruiz
112 Baha
93 Àlex Cruz
50 Olmo
46 Òscar Ramírez
45 Redondo
32 Ezequiel*
29 Adrián Luna*
18 Hèctor Simon
17 Redondo
32 Manu Lanza
8 Florian
0 Aarón Bueno
0 *Arriben al mercat d'hivern

PROTAGONISTES

Excepte Nauzet, la resta de fitxatges arriben després d'un any a segona divisió

EL CURS PASSAT

Hi havia dotze jugadors que no superaven els 25 partits com a professionals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)