Sabadell

Les dues cares de la sequera

Sabadell. Els arlequinats, que volen millorar el bagatge ofensiu, mai no havien iniciat un curs encadenant dos 0-0

Si hi ha un aspecte que destaca de l'arrencada de lliga del Sabadell és que, de moment, els gols han brillat per la seva absència. L'equip que entrena Lluís Carreras ha encadenat un parell d'empats 0-0 contra el Girona i el Vila-real i és l'únic equip de segona que suma dos punts. L'arrencada de lliga sense dianes, ni a favor ni en contra, és també nova per al conjunt arlequinat, que mai havia iniciat la lliga d'aquesta manera. De fet, l'última vegada que els vallesans van estar 180 minuts sense rebre ni marcar dianes va ser el curs 2007/08, amb Ramon Moya a la banqueta. Llavors, el Sabadell va empatar 0-0 en la jornada 6 i 7 contra l'Alcoià i el Benidorm. La tercera, amb l'Oriola com a rival, va ser la bona (1-1).

La sequera dels de Lluís Carreras té dues cares: la de la feina ben feta a la rereguarda i la dels problemes de definició. El tècnic del Sabadell va felicitar-se per la solvència defensiva del seu bloc en els primers dos partits. El conjunt vallesà, de fet, no començava tan bé en aquest aspecte des de fa quatre temporades (2008/09). Llavors, David de Navas va trigar 214 minuts a rebre un gol. L'encarregat de trencar la seva imbatibilitat va ser Jordi Martínez, en el minut 46 de la tercera jornada. Això sí, el rècord d'imbatibilitat en un inici –445 minuts– data del curs 1998/99, en què l'equip no va rebre cap diana fins a la cinquena jornada.

Una faceta a millorar

El Sabadell és un dels tres equips de segona A que encara no han marcat cap diana, un aspecte que no preocupa Carreras –“generem ocasions, i el gol ja arribarà”, va dir després de l'empat contra el Vila-real–. En aquesta faceta, feia set anys que els arlequinats no tenien tants problemes. Llavors, el curs 2005/06, l'equip que va començar a entrenar Pere Valentí Mora, no va fer cap gol fins que, en la jornada 3, Cañadas va batre el porter de l'Alfaro, Atiega, en el minut 90. Aquesta és, doncs, la referència que el Sabadell intentarà millorar aquest cap de setmana al Miniestadi.

7
temporades
feia que el Sabadell no marcava en les primeres dues jornades. El curs 2005/06 no va obrir la llauna fins al tercer partit.
445
minuts
és el rècord de minuts sense rebre gols en l'inici de lliga dels vallesans. Va ser la campanya 98/99 i van trigar cinc jornades a encaixar una diana.
5
anys
feia que el Sabadell no encadenava dos 0-0. L'últim cop va ser a 2a B, l'octubre del 2007, quan va empatar contra l'Alcoià i el Benidorm.

L'equip es torna a posar avui la granota de treball

La plantilla del Sabadell va descansar ahir i, aquesta tarda, a les sis, els homes de Lluís Carreras tornaran a la feina al CAR de Sant Cugat. L'objectiu del bloc arlequinat serà aconseguir el primer triomf de la temporada al Miniestadi. El feu del Barça B, de fet, porta bons records a l'equip vallesà, ja que és on va guanyar el seu últim partit a domicili, l'1 d'octubre passat. Els aficionats del Sabadell que vulguin presenciar el partit, que es disputarà diumenge a les sis de la tarda, podran adquirir a partir d'avui entrades anticipades per 7 euros. L'any passat, la resposta de l'afició arlequinada va ser excepcional: es van desplaçar uns mil seguidors.