Com ho fan els grans

Sabadell. Els arlequinats superen una difícil primera meitat i acaben golejant un batallador Xerez. En un matx amb poc futbol, els de Carreras tornen a vèncer amb contundència

XEREZ0

SABADELL3

Ja poden tenir en compte els amants de les prediccions, els equips cridats a estar a dalt de la taula o simplement els propers rivals, un Sabadell que fa molt bona pinta. Els arlequinats ahir van tenir problemes amb el seu futbol, però els va solucionar com ho fan els equips grans i madurs: amb eficàcia. Els de Carreras van aprofitar un error gairebé imperceptible en un refús per inaugurar el marcador abans del descans i, després de la represa, es va servir d'uns instants de desconcert per deixar KO el Xerez. Ahir, amb poc més de 15 minuts (els 5 darrers de la primera i els 10 primers de la segona) en va tenir prou per humiliar un Xerez que havia fet mèrits per marxar amb algun honor més. Però els d'Esteban Vigo van tenir petites escletxes que el Sabadell va convertir en penya-segats. Més que suficients per donar un avís que potser cal tenir-lo en compte en les travesses.

I és que el matx no va tenir gaire més que gols. Els primers 40 minuts van ser de discretes pinzellades i gràcies. Un error de Tortolero en l'entrega va provocar que ell mateix l'hagués d'esmenar in extremis en un xut de Maldonado. Era el risc de tocar i tocar a camp propi perquè el Xerez havia anestesiat les superioritats al mig del camp amb les quals el Sabadell havia vacunat l'Almeria i l'Hèrcules. Els arlequinats no trobaven Moha, Juanjo i Hidalgo i, en canvi, es reconeixia molt més enviant pilotes llargues i utilitzant les segones jugades.

Obrint la llauna

Precisament, en un refús a la frontal, on sorprenentment no hi havia cap rival, Moha va engaltar un xut que va suposar el fi de l'agonia arlequinada. Només Eneko (30') havia xutat abans a porta, però el Sabadell arribava exultant al descans. I encara més ho estava després de la represa, perquè al cap de dos minuts Tortolero va fer bo un córner de Lanzarote i va donar la tranquil·litat a una Nova Creu Alta que va vibrar encara més amb el gol d'Espasandín (55'). D'ençà la tranquil·litat va regnar al temple creualtenc que encara va lamentar més ocasions per eixamplar un marcador que mirant-lo fa goig. Des del costat local, és clar.

SABADELL: Nauzet, Òscar Ramírez, Pablo Ruiz, Tortolero, Espasandín, Juanjo, Hidalgo (Juvenal, 70'), Moha (Fito, 84'), Lanzarote, Aníbal i Eneko. XEREZ: Toni, Raúl Cámara, Iago Bouzón, Álvaro Silva, Rueda, Bruno Herrero, Álvaro Rey, Maldonado, Marcos (Adrián Ruiz, 53' (Lucas Porcar, 64') i Íñigo Vélez (Tato, 53'). GOLS: 1-0 (42') Moha. 2-0 (48') Tortolero. 3-0 (55') Espasandín. ÀRBITRE: Ocón Arráiz (la Rioja). T.G.: Als locals Juanjo, Hidalgo, Òscar Ramírez, Lanzarote i Tortolero. PÚBLIC: 3.303 espectadors a la Nova Creu Alta.
Al principi hem intentat combinar, però quan el rival està fresc és molt difícil
Víctor Espasandín
lateral del sabadell
Hem d'aprofitar que l'equip ara està en estat de gràcia. I xutar, perquè l'equip crea ocasions
Lluís Carreras
tècnic del sabadell
Un sol error en la primera part ens ha condemnat. En la segona ja no hem estat gens bé
Esteban Vigo
tècnic del xerez

A casa, el Sabadell encara no ha rebut cap gol

Ni el canvi en la defensa que ha hagut de fer el cos tècnic amb la lesió d'Abraham Paz –introduint Pablo Ruiz a l'onze– ha servit perquè el conjunt arlequinat trenqués la seva ratxa de no rebre cap gol a la Nova Creu Alta. El porter Nauzet Pérez encara no ha hagut de recollir la pilota del fons de la xarxa en els quatre partits que ha disputat el conjunt arlequinat a la Nova Creu Alta (incloent-hi el de copa del Rei). “Al final del partit estava molt més preocupat que no ens fessin cap gol per mantenir la porteria a zero que no pas per una altra cosa”, reconeixia després del matx Lluís Carreras, que, això sí, deixava entreveure la seva preocupació per les faltes comeses per l'equip en la segona meitat. Els arlequinats van veure cinc targetes grogues i, en canvi, no en va provocar cap en un partit en què l'afició va mostrar la seva ira cap al col·legiat de la Rioja Ocón Arráiz. “De vegades volem recuperar tant la pilota que acabem tocant carn”, admetia el tècnic.