Sabadell

Entre cosins germans

2a divisió A. El Recreativo i el Sabadell han desenvolupat, amb més o menys longevitat, un estil de joc molt similar basat en la combinació i la possessió, i avui (12 h) ho posaran de manifest

En un duel molt familiar, el Recreativo i el Sabadell, Sergi Barjuan i Lluís Carreras, posaran de manifest les seves creences futbolístiques al terreny de joc. Serà un xoc entre dos equips que aposten per una filosofia futbolística molt similar per obra i gràcia dels dos tècnics, formats en l'època del dream team de Cruyff. Perquè abans de la seva arribada ni el conjunt andalús ni el vallesà es caracteritzaven per aquest tipus de joc tan lloat i ben vist per l'opinió pública. Però tant Barjuan com Carreras, laterals, a més, amb recorregut en les seves èpoques de jugador, han transformat la fisonomia dels dos equips. “Traient el Barça, crec que és un dels equips que millor juga al futbol de la categoria. Amb les pautes ja ben enteses i un entrenador que ja fa tres anys que amb aquesta filosofia els ha portat a l'èxit”, deia Barjuan. “Per mi, hi ha un diferència important: el Sabadell fa tres anys que juga d'aquesta manera, mentre que el Recre fa només 14 jornades. Així que no sé si es pot considerar que ja té aquest estil o no”, afirmava Carreras.

Barjuan, que va arribar aquest any a les files recreativistes, ha obtingut un molt bon rendiment en la seva primera temporada, sobretot a casa, ja que ha fet de Huelva un fortí, on només ha guanyat el Madrid Castella. Precisament, aquesta és la virtut del Sabadell, que ha redreçat el rumb a partir de la solidesa a casa i que ara afronta un gran repte a domicili: si vol fer el salt com a aspirant seriós a la zona de promoció, ha de guanyar amb regularitat a fora. Els arlequinats enguany només han obtingut els tres punts lluny de la Creu Alta contra el Madrid Castella.

Torna Hidalgo

Antonio Hidalgo tornarà a l'onze titular després de complir un partit de sanció. Això, juntament amb la baixa de Víctor Espasandín farà canviar la cara de l'onze titular respecte a la decebedora victòria contra l'Osca la setmana passada. El relleu natural del lateral gallec seria Òscar Ramírez, tot i que Moha podria endarrerir la seva posició, incloure Uli Dàvila d'interior esquerre i mantenir Aníbal al davant. Precisament, a la punta hi ha novetats en la convocatòria, ja que, dos mesos després, Nabil Baha torna a entrar en una llista. Ja fa dues setmanes que el davanter francomarroquí s'entrena amb la resta del grup i Lluís Carreras se l'ha emportat a terres andaluses i ha deixat a casa Juvenal i Hèctor Simon.

El de Sant Pol continua sense poder disposar de Jesús Olmo, Dani Tortolero i Manuel Gato que encara es recuperen de les seves lesions; l'ex-Girona ja se l'ha començat a veure trepitjant la gespa.

Lluís Carreras i Sergi Barjuan, excompanys

Només un any de diferència es porten Lluís Carreras (1972) i Sergi Barjuan (1971), que van compartir vestidor en diverses etapes. Al Barça B van coincidir en la 1991/92, en què Carreras ocupava la titularitat al lateral esquerre (32 partits) mentre que Barjuan era el suplent (un partit i 24 minuts). L'any següent, també a les ordres de Quique Costas, tots dos van ser titulars amb regularitat. Els seus camins es van separar, però es van tornar a trobar al primer equip del Barça en la 95/96, l'últim any de Cruyff, amb Barjuan com a primera opció i Carreras com a segona. A l'Atlético de Madrid, en la 2002/03 també van coincidir en l'últim any del de Sant Pol com a colchonero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)