2a divisió A

L'exigència es multiplica

Girona. L'equip gironí visita un dels camps més complicats de la lliga obligat a alterar el mig del camp. Rubi espera un partit molt intens, però no vol anar a remolc de l'Alcorcón

El Girona hauria pogut visitar Santo Domingo com a líder, però no serà el cas. Fins i tot hi ha la possibilitat que l'Alcorcón prengui la tercera plaça als de Rubi, que afrontaran el duel d'avui sense Marcos Tébar ni Luso al centre d'operacions. El partit és delicat, perquè la complexitat per treure suc del camp madrileny és molt alta. Ho sap bé el Girona, que hi ha perdut en les dues visites anteriors, però també la majoria de rivals que han trepitjat Santo Domingo. Des que l'Alcorcón es va instal·lar a segona A, l'estiu del 2010, ha jugat 51 partits com a local –comptant-ne dos de la fase d'ascens a primera– i només n'ha perdut set.

També s'haurà de veure si el 0-1 contra l'Elx va fer mal anímicament als gironins, que tenen dues sortides seguides –diumenge que ve visiten el Xerez– abans de rebre el Vila-real.

Avui toca un partit que reclama molt d'esforç, però la idea és afrontar-lo sense perdre la identitat. “Sabem que és un camp peculiar, amb un rival que hi posa molta intensitat i agressivitat. Ens hi hem de saber adaptar, però tenim la intenció d'imposar la nostra idea de joc”, diu Rubi, gens partidari de tancar-se al darrere i buscar que el rival no marqui. “Tenim assumit que, per més defenses que tinguis, l'Alcorcón sempre té estones en què t'arracona a la teva àrea”. El tècnic preveu un partit amb faltes, destaca la fortalesa del rival a pilota aturada, però no només això: “També té bons futbolistes, com ara Mora, Sales i Oriol Riera”.

Pere Pons, a la llista

Rubi ha de resoldre com cobreix les absències de Tébar i Luso en el doble pivot. Tot i que no ha donat cap pista, una de les possibilitats és avançar Chus Herrero. També hi podria haver un canvi de dibuix –amb un pivot i dos interiors–, fet que condicionaria la línia ofensiva. La novetat en la convocatòria és l'entrada del jove del filial Pere Pons, mentre Txiki, Erencia, Ariday i Toni Moral són els descartats.

Sortirem a fer un gol en comptes d'esperar que no ens el facin. És millor això que no pas voler ser consistents i no atacar mai
És un aspirant molt seriós a acabar entre els sis primers, però hi anem molt convençuts
Joan F. Ferrer ‘Rubi'
Entrenador del Girona
M'espero un partit atractiu i bonic. Estem rendint bé a casa i el Girona és un equipàs
Pepe Bordalás
Entrenador de L'Alcorcón

Davanters activats, gols repartits

Suplents tots dos contra l'Elx, res no fa pensar que avui Benja i Acuña tornin a seure junts a la banqueta. De fet, Rubi els podria alinear junts, com ja va fer a Lugo. “Hi ha equips que aposten per un davanter i fan servir poc els altres. Nosaltres ho enfoquem diferent. A tots els veiem bé i creiem que això ens està donant millor rendiment”, reflexiona Rubi. El tècnic també ho va traduir en xifres: “Si confies només en un jugador, aquest et pot marcar 8 gols, però corres el risc de desactivar els altres. Fent-ho així, nosaltres ja hem sumat 14 gols dels puntes”, va afegir-hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)