Sabadell

Un punt i moltes gràcies

Sabadell. Lanzarote, de penal i en l'última jugada, rescata un partit que els arlequinats havien tirat a la brossa en desaprofitar, amb dos gols encaixats, avantatge i superioritat numèrica

MÚRCIA2

SABADELL2

El Sabadell va rescatar un punt del partit d'ahir contra el Múrcia i encara pot donar gràcies, tal com van anar els 95 minuts disputats. Lanzarote va empatar en l'últim sospir i de penal, a la desesperada, quan els arlequinats es lamentaven d'haver desaprofitat la superioritat numèrica durant més d'una hora de partit. El gol se'l van trobar quan menys el mereixien, perquè mai van arribar a fer un partit millor que el seu rival. La recuperació de pilota i la sortida al contraatac van ser els aliats més ferms d'un Sabadell que va veure com, en la primera part, el Múrcia els va treure la pilota moltes vegades. En la segona, la reacció dels visitants va ser tan rotunda que, amb dos gols, van deixar en no res la seva presumpta inferioritat. Els arlequinats van tornar a mostrar falta de dinamisme a la zona ampla, però almenys van acabar sumant en una filtració per dins de Juvenal –sempre ell– a Uli Dávila que Lanza va convertir des dels 11 metres.

El Sabadell es feia moltes il·lusions des d'un principi. El mateix Lanzarote, en el minut 2, va encarrilar el partit i va donar, de pas, una mostra del que va ser bona part de la primera meitat. El conjunt arlequinat es va veure relegat a un paper una mica més secundari quant a protagonisme amb la pilota. Perquè el gol arlequinat va arribar després d'un robatori al mig del camp que el de la Mina va convertir en el primer de la tarda després de veure com la defensa era superada massa fàcil. El Múrcia va posar molts dels seus esforços a abocar-se a l'atac, i els arlequinats ho van assumir ajuntant les línies i sortint al contraatac. De fet, en la recuperació hi va haver la clau, ja que d'aquí van venir les millors ocasions a través d'Uli Dávila, en dos xuts massa fluixos, i diverses aproximacions amb el mexicà i Lanzarote com a protagonistes.

Canvi de papers

El Múrcia divagava amb un home menys i cedia pams de terreny quan perdia la pilota, però volia la pilota, per mitjà de Nafti i Matilla, i l'aconseguia no sense patir.

Al descans, Siviero va refer les peces i va canviar el tarannà del seu equip, animant-lo a esperar molt més el rival. El Sabadell hi va caure perquè es va endinsar en la teranyina vermella i els visitants van picar, amb verí inclòs, dues vegades. La primera evidenciant un error de marcatge i contundència d'Òscar Ramírez en el gol de Kike García, i el segon en un penal de Toni Lao que Matilla va transformar.

El guió, a partir d'aquí, previsible. Carreras va posar una línia de tres al darrere i va introduir Collantes i Baha, deixant Uli i el francomarroquí a l'eix de l'atac. Juvenal va donar molta pausa i claredat a la zona de tres quarts i l'equip rutllava per dins i per fora a ritme del sabadellenc. Tant va ser així que una passada seva va habilitar Ulises Dávila i va provocar un penal que Lanzarote, no sense suspens, va marcar.

BARALLES I INDIGNACIÓ AL FINAL DEL MATX

El penal i l'expulsió de Molinero van ser el detonant de l'explosió de ràbia que van protagonitzar alguns jugadors del Múrcia quan Figueroa Vázquez va assenyalar el final. Matilla va ser un dels homes que més van protestar durant tot el partit i quan va acabar va ser expulsat: “Ets un fill de puta, et mataré”, va anotar en l'acta el col·legiat, entre altres insults. Fins i tot rivals com ara Nauzet i Baha, que ahir va tornar als terrenys de joc després de prop de 15 jornades, van intentar calmar-lo sense èxit. Al final del matx, preveient una sanció contundent, el talentós migcampista va baixar per demanar disculpes a l'àrbitre.
SABADELL: Nauzet; Toni Lao, Òscar Ramírez, Pablo Ruiz (Baha, 76'), Espasandín; Juanjo, Hidalgo (Juvenal, 56'), Moha; Lanzarote, Aníbal (Collantes, 71') i Uli Dávila. MÚRCIA: Javi Jiménez; Molinero, Dos Santos, Óscar Sánchez, Tagliafico; Nafti (Saúl Berjón, 57'), Matilla; Albiol (Eddy, 81'), Jonatan Gómez, Ruso (Jorge García, 40'); i Kike García. GOLS: 1-0 (2') Lanzarote. 1-1 (67') Kike García. 1-2 (71') Matilla, de penal. 2-2 (94') Lanzarote, de penal. ÀRBITRE: Figueroa Vázquez. T.G.: Al local Toni Lao; als visitants Òscar Sánchez, Molinero i Saúl Berjón. T.V.: Als visitants Dos Santos (27'), per doble amonestació, i Molinero (94') i Matilla, al final del partit per vermella directa. PÚBLIC: 3.148 espectadors.
Ens costa molt trenar jugades perquè en aquesta categoria tot costa molt
Lluís Carreras
TÈCNIC DEL SABADELL
Crec que ha estat el resultat més injust que avui es podria donar; primer hem merescut la victòria nosaltres, i a la segona part, ells
No vull dir el que penso per no guanyar-me un càstig [en referència a l'àrbitre]