Sabadell

Dificultats multiplicades

Sabadell. Dels últims sis partits que els arlequinats han jugat a la Nova Creu Alta, en només un han aconseguit la victòria. La pressió i la manera de jugar del rival, les raons de la davallada

Probablement, si el Sabadell hagués mantingut el mateix ritme a casa que durant tota la temporada passada, els arlequinats estarien lluitant ara mateix per les posicions d'ascens directe. Durant el curs 2011/12, els partits de la Nova Creu Alta van salvar la categoria d'un equip que li va costar Déu i ajuda sumar a fora de casa. De fet, va ser el desè millor conjunt a camp propi, amb 34 punts (i el pitjor fora de casa amb 12) tot i acabar ocupant el quart lloc per la cua. Aquesta tendència que va començar també a inicis d'aquest curs recentment s'ha girat com una truita.

El Sabadell ha guanyat un partit dels últims sis a casa. Només l'Osca va caure derrotat, tot i haver tingut equips precisament que no es caracteritzen per la seva potència a domicili, com ara el Lugo (10 punts a domicili), el Múrcia (8), el Mirandés (6) o el Còrdova (9). “Jo ho veig d'una altra manera. Compto que hem tingut quatre victòries a casa i per això no m'obsessiona”, diu Carreras, que reconeix que “pitjor era l'any passat”: “Quan va venir el Còrdova i ens en va fer 3, i ens n'havia pogut fer 5.”

Pressió

Juanjo Ciércoles, a mitjan de la setmana passada, reconeixia que l'equip estava preocupat per com el va acomiadar en l'últim empat contra el Múrcia: “Esperem que a l'equip no l'afecti el fet que l'últim partit ens xiulessin.” I és que l'afició arlequinada va ser molt dura amb l'equip, que temia una reacció exagerada en el partit contra el Lugo. “El públic ha estat molt millor que en altres partits perquè sabíem que nosaltres ho estàvem donant tot”, afirmava Lanza després del matx, ja tranquil. “Tant de bo juguéssim tots els partits a casa. Penso que els equips tenen un avantatge afegit només pel factor camp”, assenyalava Carreras, que negava rotundament que l'equip ara mateix se senti més còmode a domicili que no pas a casa. El fet que en camp rival els equips es tanquin més i que als arlequinats els costi trobar línies de passades i ocasions clares està dificultant clarament el seu rendiment.

Retorn de vacances, l'1 de gener a la tarda

Només d'haver acabat el partit de diumenge contra el Lugo, molts jugadors van marxar ràpidament per agafar vols i trens que sortien el dissabte al vespre. I és que Lluís Carreras ha donat una setmana de descans als jugadors i cos tècnic, que tornaran, això sí, el dia 1 a la tarda. “El més important és que estiguin amb les famílies, sobretot aquells jugadors que la tenen lluny”, afirmava el tècnic tot just finalitzat l'enfrontament. Els jugadors, però, tindran un pla físic detallat i individualitzat per no perdre la forma ja que el dia de reis torna a haver-hi partit, contra l'Elx, el líder, al Martínez Valero. “Hi ha alguns amb més intensitat, d'altres amb menys segons la càrrega física que porti cadascú”, afirmen des del cos tècnic. “Ara ve una petita aturada que ens serveix a nosaltres per descansar, per recarregar piles”, manifesta Pablo Ruiz: “És necessari estar descansat per tot el que queda al davant. Una segona volta en què hem de lluitar pels objectius”, afegia el capità en la mateixa línia que el màxim golejador, Manu Lanza: “Tornarem amb més força, segur.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)