Sabadell

Un convidat inesperat

Sabadell. L'estratègia defensiva condemna un Sabadell molt sòlid mentalment. Els arlequinats són capaços de sobreposar-se a dos gols però no poden desembussar el partit a la segona part

SABADELL2

ELX3

Mai abans el Sabadell aquesta temporada havia tingut problemes en l'estratègia. Però va ser el líder, expert a trobar aigua en el desert, que va posar de manifest els dubtes defensius cada vegada que hi havia una falta lateral o un córner. Així van venir els tres gols del conjunt il·licità que van rebre resposta cada vegada que colpejaven, excepte en l'últim. Els arlequinats van plantar cara, però no van estar a l'altura en un apartat amb què ningú comptava. Un convidat inesperat.

La primera part futbolísticament va ser molt fluïda, un fet que sol agradar més als aficionats que als entrenadors. El partit va arrencar amb una rematada de Coro a centrada de Fidel que Nauzet va aturar sota els pals. Era el preludi del gol de l'Elx, ja que vuit minuts més tard Etxeita colpejava amb el cap un córner de Damián Suárez dins la xarxa per avançar els seus. La resposta arlequinada només va trigar 120 segons perquè Lanza, també d'estratègia, va colar una falta al fons de l'escaire que Manu Herrera ni va fer l'esforç d'aturar.

El gol no va calmar els ànims ni molt menys i l'Elx es va sumar encara més a l'atac, sobretot per la banda esquerra, on Fidel, punyent, va ser el jugador que més perill va dur a la defensa local. Damián va tornar a picar un altre córner que Powel va rematar al fons de la xarxa mentre la defensa arlequinada es mirava incrèdula el segon gol per alt.

De nou, reacció

En el tram final de la primera meitat, el partit es va asserenar una mica més, amb els de Fran Escribà manant a la zona ampla i els de Lluís Carreras topant una vegada i una altra davant la defensa liderada per Etxeita. El propi central va deixar els dubtes quan va treure sobre la línia una rematada de Toni Lao que alguns jugadors del Sabadell reclamaven com a gol (37'). Poc després, però, Antonio Hidalgo va posar les taules en el marcador quan va ficar dins la porteria una jugada de Collantes que la defensa no va saber desviar.

Altra vegada i poc temps després, l'Elx va fer el tercer en una falta servida per Edu Albacar (43') que el propi Hidalgo va desviar cap a la seva pròpia porteria.

Marc ideal per l'Elx

L'ofici del conjunt local, que d'això en té i li'n sobra, va fer que el partit es través a la segona meitat. L'Elx va poder ampliar les distàncies en una falta d'Albacar, un servei de Xumetra que va sortir desviat i un xut de Damián aturat per Nauzet. Tot això després que Uli Dávila inaugurés els segons 45 minuts amb una tímida oportunitat. L'Elx continuava tenint oportunitats clares contra un Sabadell cada vegada més obert cercant l'empat, però al final els arlequinats van acabar assetjant la porteria de Manu Herrera que va respirar alleujat quan Gato, en la mateixa línia de gol, va rematar per sobre del travesser una pilota franca de Toni Lao.

ELX: Manu Herrera, Damián, Etxeita, Verdés, Albacar, Mantecón, Generelo, Fidel, Xumetra (82'), Coro (Linares, 85') i Powel (Pelayo, 66'). SABADELL: Nauzet, Toni Lao, Pablo Ruiz, Abraham Paz, Òscar Ramírez, Hèctor Simon, Antonio Hidalgo (Baha, 71'), Moha (Gato, 80'), Lanzarote, Dávila i Collantes (Aníbal, 58'). GOLS: 1-0 (9') Etxeita. 1-1 (11') Lanzarote. 2-1 (17') Berry Powel. 2-2 (39') Hidalgo. 3-2 (43') Antonio Hidalgo en pròpia porta. ÀRBITRE: De Burgos Bengoetxea. T.G.: Als locals Edu Albacar, Powel, Manu Herrera, Generelo, Damián Suárez i Mantecón; als visitants Moha, Dávila, Toni Lao i Pablo Ruiz. PÚBLIC: Uns 18.000 espectadors al Martínez Valero.
Sabem que el que hem fet ha estat molt difícil, però el que queda encara és més complicat
Fran Escribà
tècnic de l'elx
Hem fallat en les jugades d'estratègia; sabíem que l'Elx ens podia fer molt mal per la seva qualitat
Lluís Carreras
TÈCNIC DEL SABADELL
Ens hem de quedar amb el Sabadell de la primera meitat, que s'ha sabut refer a l'1-0 i al 2-0 i ha empatat dues vegades

Lanzarote, en ratxa

Mentre, com l'any passat, el soroll sobre el futur de Manu Lanzarote segueix fent-se més i més gran, l'extrem de la Mina continua en ratxa amb el conjunt arlequinat. Ahir, va marcar el vuitè gol de la temporada –un menys dels gols amb què va acabar el curs passat– i el seu estat de forma ha fet que set dels vuit que porta els hagi marcat en els últims vuit partits.

Lanzarote va tornar a anotar un gol a jugada aturada gràcies a un servei de falta que va entrar per tot l'escaire.

Quarta aparició de Baha

Tot i que durant gran part del curs l'entorn del club donava com a possibilitat la no continuïtat de Nabil Baha, Lluís Carreras està comptant amb ell en els últims partits com mai abans –almenys durant aquest curs– havia fet. Baha va disputar 19 minuts ahir contra l'Elx i és el tercer partit dels últims quatre en què el davanter francomarroquí ha sortit al terreny de joc. 14 minuts contra el Lugo, 14 contra el Múrcia i 15 contra el Barça B completen les seves actuacions.