Sabadell

I de sobte, un mal de cap

Sabadell. Fins al partit d'Elx, els arlequinats havien rebut tres gols a pilota aturada, dos dels quals de penal. Al Martínez Valero es van evidenciar uns problemes que semblaven superats

L'Elx és un equip que s'està mostrant com si fos d'una altra categoria. És molt superior en molts sentits i treu profit de situacions impensables per als rivals. El Sabadell, en el matx de diumenge passat, va ser víctima amb cruesa d'aquest vessant del conjunt il·licità, perquè estava alertat de la solidesa del rival, però no creia que seria en jugades d'estratègia que el derrotarien. L'equip arlequinat, fins aleshores, havia rebut només tres gols en jugades a pilota aturada en 19 partits i, al Martínez Valero, l'Elx li'n va etzibar tres més.

El Sabadell s'havia mostrat molt sòlid defensant faltes laterals i córners fins a la visita de l'altre dia. La defensa en zona, desenvolupada ja en el primer any de Carreras, li està donant rèdits en forma de punts enguany, després que l'any passat l'equip es mostrés feble sobretot en les prolongacions al segon pal. Precisament va ser en el primer pal que Powel va marcar el segon gol de l'Elx. “En tot l'any no havíem patit en aquest tipus de jugades i en un sol partit ens han fet tres gols”, va afirmar Antonio Hidalgo, autor del gol en pròpia porta, a Alacant. “Hem de traduir les bones sensacions sobre el terreny de joc en punts”, hi va afegir.

Un terç, en atac

Tots els divendres, en l'últim entrenament de la setmana, els homes de Carreras practiquen jugades a pilota aturada. Se'n planifica l'estratègia i els resultats de moment són excel·lents: l'efectivitat en atac està sent exemplar en aquest àmbit. Els gols a pilota aturada del Sabadell (10) suposen més d'un terç del total (27). Hi té una gran incidència Manu Lanzarote, perquè, a banda de marcar en quatre dels cinc penals xutats, és l'encarregat de servir totes les faltes laterals –han significat 2 gols–, gran part dels córners (2 assistències) i les faltes directes (1 assistència).

EN CONTRA
6
De córner
2
Etxeita i Powel (Elx)
De falta lateral
2
Javi Barral (Guadalajara) i Antonio Hidalgo en pròpia porta (Elx)
De penal
2
Matilla (Múrcia) i Julio Álvarez (Numància)
A FAVOR
10
De córner
2
Tortolero (Xerez) i Uli (Guadalajara)
De falta lateral
2
Aníbal (Almeria) i Gato (Hércules)
De penal
5
Lanzarote (Guadalajara, Osca, Recreativo i Múrcia) i Arteaga (Recreativo)
De falta directa
1
Lanzarote (Elx)

Les faltes laterals, un problema recent a Girona

La defensa de l'estratègia ha generat també maldecaps en el Girona. L'Almeria va marcar el 0-1 en una falta lateral, precisament en un punt de la temporada en què el conjunt gironí està treballant aquest aspecte, conscient que té marge de millora. “No ens trobem del tot a gust en les faltes laterals, però el gol de l'Almeria va ser gràcies al seu encert”, sosté Chus Herrero. En els últims quatre partits en què els gironins han rebut gols, n'hi ha hagut 3 de falta lateral i 2 de córner. Des de la cantonada, Araújo (Barça B) i Babin (Alcorcón) van superar Mallo. I, en jugades a pilota aturada, penjada a l'olla, l'Elx va fer l'únic gol –després d'un rebuig, Powel va rematar– i Luis Alberto va assistir Rafinha al Miniestadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)