Sabadell

Sabadell

Compromesos amb Lanza

Dissabte rere dissabte, el públic agraeix a l'extrem de la Mina la dedicació a la ciutat i al club i li demana que no marxi

El jugador, a més a més, és entrenador d'un equip femení del club al qual s'ha bolcat

Després d'acabar l'entrenament amb el primer equip, Manu Lanzarote es dutxa i marxa ràpidament saludant els aficionats que han anat a veure la sessió i tots els periodistes que habitualment són allà. Surt més veloç que mai perquè, sent el pont de desembre, a pocs metres de la Nova Creu Alta (a la ciutat esportiva de l'Olímpia) l'espera el segon entrenament del dia, aquest com a tècnic ajudant d'un equip de noies del club, el cadet-juvenil A. “Toca ràpid. Ofereix-te. Dóna-li espai!”, crida Lanza, recolzat amb un peu a sobre de la pilota, en un exercici molt similar al que solen fer amb l'equip de Carreras. L'extrem, que està meravellant amb el seu joc tota la segona divisió en el seu segon any en la categoria (ja ha fet nou gols), és entrenador ajudant d'aquest equip des d'aquesta temporada. “Va sorgir al setembre, volia fer alguna cosa a les tardes i vaig veure que la millor manera era ajudant el club al futbol de base. Em van comunicar que hi havia aquesta possibilitat al futbol femení i des del primer dia hi estic a gust i feliç. M'aporten més del que els pugui aportar jo a elles”, diu l'extrem, que ha descobert l'altra cara d'un futbol molt menys agraït encara que el que ha vist en els anys i panys que ha passat rondant per la segona B. “Volem que el futbol femení tingui més ajudes, que les noies tinguin una bona formació i que sigui reconegut.”

El públic, bolcat

La Nova Creu Alta va caure rendida als peus de Manu Lanza dissabte passat, quan va tornar a clavar un dels gols de la temporada en una vaselina sobre Dani Mallo. Crits de “queda't, queda't!” i mocadors blancs van celebrar el gol de la jornada. Una setmana abans, Lanzarote va ser substituït i la Nova Creu Alta el va aclamar com feia temps que no acomiadava cap jugador. “És bonic, veus com es valora el teu treball. Sóc molt feliç”, afirmava el de la Mina.

El públic del Sabadell viu un moment dolç amb aquest jugador. Els rumors de la seva marxa no han afectat el seu rendiment, ans al contrari. “És un gran jugador, l'any passat ja volia volar sol, però al final va renovar amb nosaltres. Però aquest any serà molt complicat que el puguem retenir”, va reconèixer el president, Joan Soteras, recentment a Ràdio Sabadell reconeixent que algun club de primera ja havia preguntat per ell.

Lanzarote acaba el contracte el 30 de juny. Tothom sap que la seva continuïtat és molt complicada perquè el jugador, que va fer 29 anys diumenge passat, busca el contracte definitiu que li permeti fer el salt a primera divisió. Amb tot, ell ha reconegut nombroses vegades que no anirà a qualsevol equip, sinó a un que li doni les condicions òptimes per poder desenvolupar el seu joc, i que no té previst sortir en aquest mercat d'hivern: “No puc dir mai el que passarà demà. Però el meu objectiu és complir el meu contracte amb el Sabadell. I després, ja es veurà.”

L'afició arlequinada, doncs, és conscient de tot plegat, malgrat que somia poder créixer tots junts cap a primera divisió. Jornada rere jornada li agraeix els seus gols, la seva dedicació i el seu compromís amb el club i la ciutat, certificat cada diumenge o dissabte al matí al costat de les seves noies.

10
gols
aquesta temporada el converteixen en el màxim golejador de l'equip.
9
gols
va marcar la temporada passada, tots abans del març.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)